Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

FERDA ERGÜN´DEN TMO´YA TEPKİ

FERDA ERGÜN´DEN TMO´YA TEPKİ

Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, fındıktan sonra çeltikte de TMO´nun alım için geç kaldığını belirterek, "TMO, biz de pirinç varken, Yunanistan´dan pirinç ithal etti, kendi ürünümüz gibi sattı" dedi.

Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, fındıktan sonra çeltikte de TMO´nun alım için geç kaldığını belirterek, "TMO, bizde pirinç varken, Yunanistan´dan pirinç ithal etti, kendi ürünümüz gibi sattı" dedi.
Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, Toprak Mahsulleri Ofisi´nin (TMO) Türkiye´de çeltik üreticilerinin çeltiğini almak yerine Yunanistan´dan pirinç ithal ettiğini söyledi.
Oda Başkanı Ergün, "Biz TMO´nun hasat sonrası fındık ve çeltik alımı yapmasını beklerken, her iki ürünümüzde de alım için geç kalındı. TMO, 1 Kasım itibariyle fındık alımına başlarken, çeltik alımına ise daha yeni başladı. Bu mahsullerimizin hasadı biteli 2 aylık bir süre oldu. Bu süre zarfında TMO Yunanistan´dan pirinç ithal edip kendi ürünümüz gibi satıyor" dedi.

HÜKÜMETE TEPKİ GÖSTERDİ
Çeltik üreticisinin artan maliyetler nedeniyle zor günler yaşadığını söyleyen Ergün, "Hasattan sonra açıklanması gereken fiyatların gecikmeli açıklanması üreticiyi zor durumda bırakmıştır. Pirinci ithal etmeye başlamışken yakında ihraç ettiğimiz fındığı da ithal etmeye başlarsak hiç şaşırmam" diyerek hükümetin fındık ve pirinç politikasını eleştirdi.