Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

FİKRET OY ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

FİKRET OY ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

2014 yerel seçimlerinde Terme´den Belediye Meclis Üyesi seçilen ve aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olan Fikret Oy, 9 Kasım 2018 Cuma günü AK Parti´den Terme Belediye Başkanlığı aday adaylığını Ak Parti İlçe Başkanlığı binasında açıkladı.

2014 yerel seçimlerinde Terme´den Belediye Meclis Üyesi seçilen ve aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olan Fikret Oy, 9 Kasım 2018 Cuma günü AK Parti´den Terme Belediye Başkanlığı için aday adaylığını Ak Parti İlçe Başkanlığı binasında açıkladı.
AK Parti Terme Belediye Başkan Aday Adayı Fikret Oy´u çok sayıda partili ve vatandaş desteklemek adına parti binasında hazır bulundu.
Aday adaylığı başvurusunu yapan Fikret Oy, ?14 Ağustos 2001 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın AK Parti´yi kurmasıyla başlayan bu kutlu davada mahalle temsilciği, yönetim kurulu üyeliği, il genel meclis üyeliği ve büyükşehir meclis üyeliklerinde bulundum. Bugün itibari ile doğduğum ve büyüdüğüm ilçeme belediye başkan aday adaylığı niyetiyle yeni bir sevdaya, yeni bir yolculuğa adım atmanın onurunu ve heyecanını yaşıyorum"dedi.

?GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ İÇİN YOLA KOYULDUK´
Fikret Oy şöyle devam etti; " Bu şehrin bana kattıklarını, bu ilçenin vatandaşlarına ödemek adına sizlerin huzurunuzda bugün buradayız. Hedefimizde insan merkezli, adaletli, hesap verebilir ve ilkesel bir duruşu olan bir belediyecilik anlayışı var. Ülkemizin 2023, 2051 ve 2071 vizyonuna uygun, teşkilatları ile uyumlu bir ?Gönül Belediyeciliği? için yola koyulduk. 31 Mart 2019 mahalli idareler seçimlerinin ilçemize, partimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum?dedi.

AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI FİKRET OY KİMDİR?
1966 yılında Terme´de dünyaya geldi. Terme Lisesi´nden mezun oldu. Bölgesinde örnek tarım ve çiftçiye önderlik yapmak adına soya ekimine başladı. Ayrıca örnek fındık bahçelerinde fındık üreticiliği yapıyor. AK Parti´nin kuruluşuyla birlikte siyasi yaşımına başlayan Oy, AK Parti´nin Terme´de Mahalle temsilciligi görevini yürüttüğü gibi, ilçe yönetiminde yer aldı. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini de üstlenen Fikret Oy, genel ve yerel seçimlerde partisi adına yapılan tüm çalışmalarda aktif olarak görev aldı. Partisinin Terme´den birinci sıradan aday göstermesiyle 2004 ve 2009 yıllarında iki dönem İl Genel Meclis Üyeliği´ne seçildi. Bir çok komisyon başkanlıkları görevinde bulundu. Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu, Plan Bütçe ve İmar Komisyonları ile Daimi Encümenlik görevlerini sürdürdü.
Ayrıca Tarım Kredi Kooparatifi Bölge Başkanlığı, Yağlı Tohumlar Birlik Başkanlığı ve OMÜ ile soya üretimi konusunda çalışmalara katıldı. Emiryusuf ve Gölyazı grup Mahallelerinin içme sularıyla ilgili çalışmalarda da yer alan Oy, bölgesinde çiftçiliğin gelişmesi anlamında önemli çalışmalara imza attı. Fikret Oy, evli ve 3 çocuk babasıdır.