Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

FİLİSTİN İÇİN TEK YÜREK

FİLİSTİN İÇİN TEK YÜREK

İsrail askerleri tarafından şehit edilen Filistinliler için Terme´de gıyabi cenaze namazı kılındı.

İsrail askerlerinin, ABD´nin Kudüs´te büyükelçilik açmasını protesto etmek için abluka altındaki Gazze sınırında düzenlenen gösterilere katılan Filistinlileri şehit etmesi yürekleri dağlarken İsrail´e tepkiler artarak sürüyor.

İSRAİL SLOGANLARLA LANETLENDİ
Tüm yurtta olduğu gibi Terme´de de İsrail askerleri protesto edildi. 18 Mayıs Cuma günü Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanında öğle namazı sonrası bir araya gelen sivil toplum örgütleri temsilcileri ile vatandaşlar hep bir ağızdan, ?Siyonist İsrail, Filistin´den Defol?, ?Müslüman Uyuma Kudüs´e sahip Çık?, ?Kahrolsun İsrail? vb. sloganlar atarak İsrail için lanet okudu.

ŞEHİT KARDEŞİMİZE EL
UZATAMADIĞIMIZ YERDİR KUDÜS
Sivil toplum örgütleri Kudüs platformu adına basın açıklamasını Nadir Öz yaptı.
Konuşmasına ?Hz. Ömer´den emanetimiz, Kanuni´den mirasımız ve Abdülhamit´ten davamız olan Kudüs bugün bir başka ağlamakta.? sözleriyle başlayan Öz ?Mescid-i Aksa´nın şehri Kudüs, rabbimizin mübarek kıldığı belde, son bir asırdır zulmün, gözyaşının ve işgalin en şiddetlisinin yaşandığı aziz şehir. Önce İngiliz sonra Siyonist işgalin şimdi de İsrail´in işgali altında zulmün hüküm sürdüğü kadim kent. Her sabah yeni bir cinayete uyanan, her gününü zulüm içinde geçiren siyonist işgalin pençesindeki miracın merkezi. Bize namazın denildiği yerdir Kudüs. Hasrettir, şereftir, aşktır, namustur. Efendimizin arşa bizim ise yerin yedi kat dibine girdiğimiz yerdir. Yüzünü açmadığı için şehit edilen kardeşimize el uzatamadığımız yerdir Kudüs. Yıllarca namusumuz olan nazlı Aksaya uzatılan kirli elleri kıramadığımız yerdir Kudüs. Hayatının baharında yerde cansız yatan kardeşimize sadece ağladığımız yerdir Kudüs. Bizler için utancın kaynağıdır Kudüs.?dedi.

?ORASI MÜSLÜMANLARIN HAREMİDİR?
Bu bölgede çıkan bütün savaşların, akan bütün kanın arkasında doğrudan ya da dolaylı olarak İsrail´in olduğunu hatırlatan Öz ?Siyonist İsrail yönetimi bütün İslam ülkelerini hatta bütün dünyayı ateşe vermekten kaçınmayacak kadar sapkın bir inanca sahiptir. İsrail´in kurulduğundan beri izlediği politika asla değişmemiştir. İsrail, Türkiye´ye ait toprakların da içinde bulunduğu geniş bir coğrafyayı kendi kutsal ülkesi gibi görmekte ve buraları ele geçirebilmek için her türlü yönteme başvurmaktadır. Siyonist İsrail´in bu küstahça davranışlarının kaynağı ise batıdan aldığı cesarettir. Birleşmiş Milletler, NATO, ABD ve Avrupa Birliği, İsrail´in her sapkınlığına el altından ya da açıktan destek olmaktadır. Terör kendilerini vurunca insan haklarından, demokrasiden, özgürlükten dem vuranların, İsrail´in 70 yıldır Filistinli kardeşlerimize uyguladığı devlet terörü karşısında adeta dilsiz şeytana dönmeleri manidar değil midir?
Elbette İslam coğrafyasının parçalanmışlığı, Müslümanların sessizliği, İslam ülkelerinin başlarındaki liderlerin de tüm bu olanlara kayıtsız kalmaları İsrail´i cesaretlendirmektedir.
Mescid-i Aksa bizi beklerken bizler sadece duaya mı sarılacağız? Bizler yarın mahşerde Osmanlı boyuna karşı Kudüs´ü istedikleri zaman ?Orası Müslümanların haremidir? diyen Abdulhamit´in yüzüne nasıl bakacağız. Hz Ömer´in, Selahattin´in Yavuz´un, Kanuni´nin yüzüne nasıl bakacağız? Sizin emanetinize sahip çıkamadık mı diyeceğiz. Ey Kudüs senin düşmanlarını zengin ettiği halde sana saldırılınca ağlayıp sızlayan müslümanları affeder misin? Tüm Müslümanların ve meleklerin laneti Müslümanların kutsallarını değersizleştirenlerin üzerine olsun. Allah´ın gazabı İsrail ve ABD´nin üzerine olsun. İyiki cehennem var. Ve zalimler için yaşasın cehennem.?dedi.
Açıklama sonrası meydanda toplanan gurup, gıyabi cenaze namazı kıldı ve şehitler için dua etti.