Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

?FINDIK 20 TL OLACAK?

?FINDIK 20 TL OLACAK?

Gazetemizin Genel Yayın yönetmeni Yetkin Mehmet Karamollaoğlu Haber AKS´de canlı yayında, ?Fındık 20 TL olacak? dedi.

Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni aynı zamanda Terme Ziraat Odası Başkanı olan Mehmet Yetkin Karamollaoğlu, Haberaks TV ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan ´Haberin Sesi´ programında Burcu Düzgün´ün sorularını yanıtladı.
Karamollaoğlu, ?Çiftçi fındığını 15 gün pazara indirmezse fiyatı 20 lira olacak. Dolayısıyla fındık fiyatını belirlemek aslında çiftçinin elindedir." dedi.
Her fındık sezonunda hareketlenme olduğunu, farklı farklı rekolte tahminlerinin ortaya çıktığını ama en sağlıklı tahminin çiftçinin örgütü olan Türkiye Ziraat Odası´nca yapıldığını bunun da 550-590 bin ton olduğunu söyledi.

FINDIK TEHDİT ALTINDA
Karamollaoğlu, ?Bu yıl fındıklarda küllenme ve sıcaklardan rekolte % 25 civarında azaltı. Yüksek olarak söylenen rekoltenin bu yıl gerçekleşmeyecektir. Yurdumuzda bu yıl 500-550 ton civarında fındık olacaktır.?diyerek çiftçiye fındığını pazara ihtiyacı kadar indirip kesinlikle emanete fındık bırakmaması gerektiğini ifade etti.

50 YILDIR AYNI OYUN
Karamollaoğlu, ?Çiftçi fındığını 15 gün indirmezse fındık 15 TL olur. 15 gün daha indirmezse fındık kesinlikle 20 TL´yi bulur. Geçen yıl 8 dolar olan fındık bu yıl neden düştü? Alivreciler, ?Fındık çok olacak´ diye bu yıl 3 dolardan sattılar. Şimdi soruyorum çiftçime, Senin emanet fındıkların nerede? Senin emanet fındıkların satıldı haberin olsun. Şimdi emanetleri doldurmak için ucuz fındık almaya çalışıyorlar. Aklınızı başınıza alın, fındığınızı emanete vermeyin ve pazara birden indirmeyin. Fındığın alternatifi yok. Fındığın rakibi yine fındıktır. 50 yıldır oynana oyuna düşmeyin.? dedi.