Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

FINDIK: FINDIK KAMBUR DEĞİL ALTINDIR

FINDIK: FINDIK KAMBUR DEĞİL ALTINDIR

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, ´Türkiye´nin fındığını bir tane yabancı firmaya peşkeş çekiyoruz. Fındık hem bölge hem Türkiye için altındır, fındığı kambur olarak görmemek lazım´ dedi

Haberaks TV ekranlarında yayınlanan ?Artı İfade? programının konuğu olan MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Samsun gündemine dair açıklamalar yaptı.
Milletvekili Usta, Gülsan Sanayi Sitesi için verilen önerge, Lojistik Köy ile ilgili açıklamalarda bulunurken, bölge için son derece önemli olan fındıkla ilgili yaptığı açıklamalar ise en çok dikkat çeken konu oldu.
Fındığın Türkiye ve bölge için altın değerinde olduğunu vurgulayan Usta, hükümetin bu konuda adımlar atması gerektiğini belirtti.

HÜKÜMETİN BECERİKSİZLİĞİ
Özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi´nde fındık ve çayın olduğunu dile getiren Usta, fındık ve çayın özel koruma altında alınması gerektiğini vurguladı. Usta, ?Fındık bir kambur değil, fındık üretim ve tüketiminin yüzde 75´i bizde. Niye fındığı fındık olarak satalım, ham maddeyi ham madde olarak satmak gelişmemiş ülkelerin özelliğidir. Ben hükümeti anlamıyorum, kanunlar çerçevesinde özel teşvikleri verin. Fındık neyde kullanılıyorsa, onların fabrikalarının yapılmasını sağlayın. Bunlar bizim yapamayacağımız, ultra teknolojik tesisler değil. Dolayısıyla fındığın katma değerini artıracak tesisler yapılması lazım. Yıllardır fındık üreten bölgelerimizde fındığın depolanması için lisanslı depoculuğu geliştiremedik. Daha yeni yeni yapıldı. Bundan dolayı paraya ihtiyacınız olmasa bile fındığı emaneten tüccara veriyorsunuz. Yüz binlerce fındık üreticisi var, örgütlü değil ama alıcı bir tane? Bu hükümetin başarısızlığı ve beceriksizliğidir. Türkiye´nin fındığını bir tane yabancı firmaya peşkeş çekiyoruz. Fındık hem bölge hem Türkiye için altındır, fındığı kambur olarak görmemek lazım? sözlerini kaydetti. Samsun Haber