Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

FINDIK FİYATI KİMLERİ MEMNUN ETTİ?

FINDIK FİYATI KİMLERİ MEMNUN ETTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın, Toprak Mahsulleri Ofisi´nin (TMO) 1 Kasım itibariyle fındık alımına başlayacağı müjdesi, bazı kesimleri sevindirirken bazıları arasında ise geç kalınmışlık olarak değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,
Ekim ayı Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı´nda fındığı da konuşarak; TMO´nun 1 Kasım itibariyle levant kalite fındığın kilosunu 14 liradan, Giresun kalite fındığın kilosunu 14,50 liradan almaya başlayacağı müjdesini vermişti.
Uzun süredir kamuoyunu meşgul eden bu konu, cumhurbaşkanından gelen açıklama üzerine vatandaşları görüş olarak ikiye böldü.
Kimisi geç de olsa fiyatların açıklanmasını olumlu karşılarken, kimisi ise ?Fiyat konusunda çok geç kalındı. Üretici zaten bunalmıştı. Fındığını çoktan sattı. Fiyat açıklaması bu zamana kalmamalıydı?diyerek durumu olumsuz karşıladı.

FİYAT AÇIKLAMASINDA GEÇ KALINDI
Fındık fiyatının belirlenmesinin geç de olsa piyasada bir rahatlama yaratacağını belirten Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, fiyat açıklaması ile ilgili şu değerlendirmede bulundu ?Biz bu süreci uzun süredir yakından takip ediyoruz. TMO´nun devrede olması üreticimiz açısından çok çok önemliydi. Geçte olsa tekrar alıma başlanılacak olması özellikle serbest piyasada büyük etki yaratacaktır. Bu açıklamayı önemsiyoruz ancak fiyatlar konusunda biz de geç kalındığını düşünüyoruz. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımız, fındığının %70-75´ini çoktan elinden çıkardı. Fındık hasadı olalı yaklaşık 2,5 ay oldu. Biz bu açıklamayı hasat sonrası bekliyorduk. Evet belki piyasa biraz olsun rahatlayacak ancak fındığını satan ve zarar eden üreticinin durumu ne olacak? Umarız bundan sonra ki süreçte bütün bunlar düşünülerek bir karara varılır?