Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

FINDIK HIRSIZLARINA DİKKAT!

FINDIK HIRSIZLARINA DİKKAT!

İlçemiz Kuşçulu Mahallesinde 18 Aralık Cuma günü bir şahıs´ın evine giren hırsızlar evine girdiği şahısın 4 çuval fındığını çalarak ortadan kayboldu.

İlçemiz Kuşçulu Mahallesinde 18 Aralık Cuma günü bir şahıs´ın evine giren hırsızlar evine girdiği şahısın 4 çuval fındığını çalarak ortadan kayboldu.

Evine geldiğinde durumu fark eden şahıs durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri geniş çaplı araştırma düzenledi.


Edinilen bilgiye göre; 1997-1998 model 52 plakalı mavi renk Doğan marka araçta bulunan 2 bayan, 1 erkekten şüphelenen jandarma ekipleri iddaalara göre ilik kanseri ve benzeri hastalıklar bahanesiyle yardım topladıklarını ve boş evlere bu şekilde girdikleri bilgisi edindi. Jandarma ekipleri olayla ilgili şüpheli şahısların sorgulanmasına devam ediyor.


YARDIM TOPLUYORUZ
BAHANESİYLE HIRSIZLIK
Terme İlçe Jandarma Komutanlığı yaşanan hızsızlık olaylarının arttığı ve bu olaylar karşısında vatandaşların daha dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.


?Vatandaşlarımız mutlaka kendi önlemlerini almaları şart. Üreticilerimiz yaşanan hırsızlıklara karşı uyanık ve çok dikkatli olmalı. Karşılaştıkları her türlü şüpheli kişi ve araçları mutlaka 156 Jandarma İmdat telefonuna bildirmeliler.


Vatandaşlarımızı uyarıyorum lütfen tedbirlerinizi alın. Tedbirlerinizi bir daha gözden geçirin. Ondan sonra emniyete ve jandarmaya havale edin. Özellikle hayvancılık, besicilikle ve fındıkla uğraşan vatandaşlarımızı uyarıyorum. Size kendisini esnaf, tüccar gibi tanıtan ve evinize ilik kanseri hastalar için yardım topluyoruz bahanesiyle gelen herkese inanmayın. Araştırın sorun ve isimlerini emniyetten takip etsinler.


Hırsızlar evlerinize pazarlamacı, avcı, tüccar, yolcu, seyyar satıcı, hayvan alıcısı kılığında gelerek etrafta keşif yapmaktadır. Bu gibi durumla karşılaştığınızda şahısların kontrol edilmesi için 155 polis imdat telefonuna bilgi verilmelidir. Özellikle hayvan hırsızlığı olaylarına erkenden müdahale edilmesi çok önemlidir.?dedi.


Kuşçulu Mahallesi Muhtarı, hırsızların üzerinde ?Kanserle Mücadele Derneği? yazılı yaka kartlarıyla gezip önce yardım istediklerini böylelikle çevreye zarar verdiklerini belirterek, şüpheli durumda emniyet yetkililerine haber verilmesi gerektiğini belirtti.