Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

FINDIK TABAN FiYATINI KOYDU: FINDIK 15 LiRA

FINDIK TABAN  FiYATINI KOYDU:  FINDIK 15 LiRA

Fındık fiyatındaki spekülatifleri ortadan kaldıran ilk haber Termeli bir fındık tüccarından geldi. Yıllardır fındık tüccarlığı yapan Hasan Basri Karaçuha isimli esnaf çiftçilere seslenerek ?Fındığın kilosunu 15 TL den alacağım? dedi.

Terme´de fındık tüccarlığı yapan Hasan Basri Karaçuha alacağı fındığın fiyatını açıkladı.
Fındık fiyatındaki spekülatifleri ortadan kaldıran esnaf, fındığın kilosunu 15 TL den alacağını Terme Ziraat Odası Başkanı Yetkin Karamollaoğlu ile el sıkışarak duyurdu.

ESNAFTAN SEVİNDİRİCİ HABER
Geçen yıl soğuktan etkilenen fındığın kilosunun 22 TL ye çıkmasıyla birlikte fındık üreticisi, yeni sezon içinde bu fiyattan olmasa da yüksek bir fiyattan fındığını satmayı düşünüyordu.

Sezonun ilk olması nedeniyle fındık fiyatlarındaki belirsizlik ve yapılan spekülatif haberler çiftçiyi üzerken, sevindirici haber bir esnaftan geldi.

Sezonla birlikte fındık fiyatlarında düşüş olması tahmin edilirken ve taban fiyattaki belirsizlik yüzünden fındığın fiyatının 10 liranın altına düşürülmesi umudu suya düştü.

Fındık tüccarlığı yapan Hasan Basri Karaçuha, ?Bu yıl için de öyle abartıldığı gibi bir fındık yok, hepimiz bu toprakların çocuğuyuz ne yetiştiğini biliyoruz. Fındığın çoğu boş çıkıyor, kayıp oranı fazla. Fındığın piyasa değerini düşürmenin mantığı yok. Ben de bir esnaf olarak Ziraat Odası

Başkanı huzurunda el sıkışarak fındığın kilosunu 15 TL den alacağımı duyuruyorum. Çiftçilerimiz korkmasın fındık bizde 15 lira getirsin alırız? dedi.

?15 TL´NİN ALTINDA KİMSE FINDIĞINI SATMASIN?

Terme Ziraat Odası Başkanı Yetkin Karamollaoğlu, ?Fındık fiyatıyla ilgili son zamanlarda yapılan her türlü haberin çarpıtmaya neden olduğu belirterek bugün bu işe son noktayı koyduk. Termenin önemli büyük tüccarlarından olan esnafımız Hasan Basri Karaçuha Beyinde açıkladığı gibi fındık için bir taban fiyatı bellirledik. Bizde çiftçilerimize ve kamuoyuna bu fiyattan fındık alınacağını duyurmuş olduk. Kimse fındığını 15 TL´nin altında satmasın. Fındık 10 liranın altına düşecekmiş gibi haberlere kimse inanmasın. Bunlar fındık fiyatını aşağıya çekmek isteyenlerin oyunu. Biz bugün burada bu oyunu bozarak fındığın fiyatını 15 TL olacak şekilde açıkladık?dedi.

FİYATLAR YUKARILARA ÇIKACAKTIR
Karamollaoğlu, ?Kimse fındığını satmakta acele etmesin bu fiyatlar yukarılara çıkacaktır. Çünkü piyasanın ihtiyacı olan fındık geçen yıl olmadı. Bu sezonda yeterince rekolte yok ve açıktan dolayı fındık fiyatları yüksek seviyelerde seyretmesini tahmin ediyoruz.? şeklinde değerlendirdi.
Çiftçilere seslenen Karamollaoğlu, ?Tüccarların önüne ürünlerinizi birden dökerseniz fiyatlar düşer ihtiyacınız olmadıkça satmayın, kendinizi zarar etmekten siz koruyun?dedi.