Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

FINDIK VE KAVAK HASAR GÖRDÜ

FINDIK VE KAVAK HASAR GÖRDÜ

Terme´nin orta kuşakta ve sahil kesiminde bulunan fınfık, mısır, soya bahçeleri ile birçok kavaklık alan yağmur ve fırtınadan zarar gördü.

Terme´de 1 Ağustos Cumartesi günü akşam saatlerinde etkili olan fırtına ve sağanak yağış, fındık, mısır, soya bahçeleri ile kavaklık alanlara büyük ölçüde zarar verdi.
Konuyla ilgili bilgi veren Terme Ziraat Odası Başkanı Yetkin Karamollaoğlu ?İlçemizin orta kesim ve kıyı şeridindeki mahallelerde etkili olan sağanak yağış ve fırtına çiftçimizi %20´lik zarara uğrattı. Üretici şaşkın. Fındıklar fırtınanın etkisiyle büyük oranda döküldü. Kavak ağaçları da hasar gördü.?dedi.

KARAR
MERAKLA
BEKLENİYOR
Fırtına sonrası TARSİM´e üye olanların, poliçeleriyle birlikte ilgili yerlere başvurmaya başladıklarını dile getiren Karamollaoğlu ?Üreticiler, fındık toplama sezonuna girdiğinden sigortadan nasıl bir karar çıkacağını merakla bekliyor. Samsun Valiliği Ekonomi İl Müdürlüğünde yapılan toplantıda, komisyon fındık toplama tarihlerini, yüksek kesimlerde 10 Ağustos, orta kesim 15 Ağustos, sahil 20 Ağustos olarak belirledi. Bölgemizde her ne kadar fındık toplama tarihleri belirlenmiş olsa da erken toplamalar devam ediyor. Bunun için üreticilerimiz sık sık uyarılıyor. Fındıkların erken toplanması hem rekolteyi, hem randımanı hem de verimi olumsuz etkiler. Üreticilerimizin acele etmemeleri kendi menfaatlerine-dir.? dedi.
Hbr: Belma AYKÜL YILDIZ