Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

FINDIK HASADI TAMAMLANIYOR

FINDIK HASADI TAMAMLANIYOR

Terme de fındık toplama hasadında sona gelindi.

    Terme de fındık toplama hasadında son gelindi. 
    Yağmurların bastırmasıyla fındıkların bir bölümü bahçelerde kalırken bir bölümü ise alıcısı ile buluştu.
    

     Silkeleme usulü toplanan fındık, ikinci silkelemede yağmura yakalandı. Topladıkları fındıkları kurutup ihtiyaçlarını gidermek için fındığını esnafa götüren hasat sahiplerinin bir kısmı fındık fiyatlarının 16 liradan alıcı bulmasından memnunken bir kısmı ise fiyatların düşük olduğundan şikâyetçi. 
    

    Fındık üreticisi Fikret Sakaoğlu ise; Hükümetimiz ilk defa fındığa böyle bir fiyat vererek fındıkçının yüzünü güldürdü. İhtiyacı olan üretici, fındığını kurutup ihtiyacını karşılayacak şekilde satmalı. Kalan fındığını da bekleterek daha yüksek fiyattan satmak isteyebilir.
    

     Fındık üreticisi Mazhar Can Yüksel; Fındık fiyatları çok iyi. Toprak Malsulleri Ofisi alımlara başlarsa esnaf bu fiyatı vermeyebilir. 
 Bazı fındık üreticileri ise fındığın fiyatının 20 tl olmasını gerektiğini ifade ederek, “Fındığın şuan ki fiyatı iyi ama bu bizim masraflarımızı tam anlamıyla karşılamıyor. Fındık geldiği gibi gidiyor. İşci ücretleri, fındık altı temizliği, Işkın alma, gübreleme, patoza verme  gibi işlerin ücretleri ile başa baş geliyor. Biz geçimimizi sadece fındıktan karşılıyoruz bu da bizi bir yıl kadar geçindirmeye yetmiyor.”dedi.