Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

FINDIKÇININ UMUDU KALMADI

FINDIKÇININ UMUDU KALMADI

Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü, TMO tarafından halen fındık fiyatlarının açıklanmamış olmasının fındık üreticisinde hayal kırıklığı yarattığını söyleyerek, ´Fındık üreticisinin artık umudu yok´ dedi

Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü, Toprak Mahsülleri Ofisi´nin (TMO) normalde ağustos ayının ilk veya ikinci haftasında açıkladığı fındık fiyatlarının gecikmesi ve müdehale alımının yapılmamasıyla fındık üreticisinin zor duruma düştüğünü söyledi.

ÜRETİCİ KIRGIN
Fındık üreticisinin elindeki fındığın büyük bir kısmını satmak zorunda kaldığını söyleyen Tütüncü, "Üretici TMO´un fiyat açıklamasını ve müdehale alımı yapmasını bir umutla bekledi. Ama gecikince de mecburen satmaya başladı. Çünkü hem bahçelerin bakımı yapılacak hem işçilere ücret ödenecek hem de okullar açılacağı için masraflar görülecek. Fındık üreticisinin elinde neredeyse hiç fındık kalmadı. 15 liranın üzerinde fiyat beklerken, 12-13-14 liralardan fındıklar satıldı. Bu yüzden üretici kırgın ve hiç umudu kalmadı. Serbest piyasada tüccarın eline kaldılar. Biz ziraat odaları başkanlarımızla birlikte Ankara´ya Meclis´e gitmiştik, milletvekillerine rapor sunmuştuk ama o da bir işe yaramadı" diye konuştu.