Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

FUTBOLDA BU HAFTA YÜZÜMÜZ GÜLDÜ

FUTBOLDA BU HAFTA YÜZÜMÜZ GÜLDÜ

FUTBOLDA BU HAFTA YÜZÜMÜZ GÜLDÜ

İlçemizin Samsun Süper Amatör Ligdeki temsilcileri bu hafta dış sahalarda oynadıkları maçları kazanarak, geçen hafta bozulan moralleri düzeltti. TFF 2. Lig Beyaz Grup Lideri Samsunspor'un, İstanbul'da Sancaktepe'yi 1-0 yenerek 10 puan farkla liderliğini devam ettirmesi ise futbolseverlerin sevincini katladı.
Pazar günü saat 12.00'deki ilk maçta Evcispor, Atakentspor ile karşılaştı. Evcispor maça şu kadro ile çıktı: 
1.Beytullah Kamil Algaç, 2.E. Rafet Çavuşoğlu(Kap), 3.Hüseyin Kaya, 4.Oğuzhan Çavuş, 5.Emre Sarıkaya, 6.İlker Tuşcan, 7.Sönmez Yıldırım, 8.Fikret Can Saraç, 9.Özcan Alkan, 10.Yunus Çakır, 11.Berke Alazkan
Evcispor, 5.dakikada Yunus Çakır'ın attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapadı. 
İkinci yarının başlaması ile birlikte (Dk: 46) Yunus Çakır farkı ikiye çıkardı. 65.dakikada Fikret Can Saraç ve 82.dakikada Sönmez Yıldırım ile iki gol daha bulan Evcispor, sahadan 4-0 galip ayrıldı. 
Lider Karasamsunspor, deplasmanda Havza Belediyespor'a 3-1 yenilince 44 puanda kaldı. 45 puana ulaşan Evcispor, bir hafta aradan sonra yeniden liderlik koltuğuna oturdu.

    Telekomspor: 1- Termespor: 2 
Günün ikinci maçında Termespor, Samsun'da karşılaştığı Telekomspor'u 2-1 mağlup etmeyi başardı. Termespor maça şu kadro ile çıktı: 
12. Enes Bozkurt, 3.Kenan Kara, 18.Tolga Güner (46: Abdulkadir Küçük), 33.Celal Demir, 77.Yasin Koçyiğit, 7.Anıl Sağır, 97.Emre Gaydan, 10.Caner Bekgöz(Kap), 84.Seyyid Taha Köse, 55.İsmail Gökçe, 14.Faruk Yıldızbaş.
40. dakikada gelişen bir atakta Kenan Kara, rakip ceza sahası içinde düşürüldü. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Caner Bekgöz, Termespor'u 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu sonuçla kapandı.
İkinci yarı çekişmeli bir mücadeleye sahne oldu ve Termespor, normal sürenin sonuna kadar üstünlüğünü korudu. Tam “Nihayet üç puanı alacağız” derken 90. dakikada Telekomspor beraberliği yakaladı. Moraller bozulmuştu ama Termespor oyunu bırakmadı. Civan Hoca, ön libero oynayan Abdulkadir Küçük'e “ileri çık” dedi. İyi ki demiş. Uzatmalar oynanırken (90+3) defans ileriye bir top gönderdi. Topu yakalayan Abdulkadir, Faruk ile paslaştı ve yaptığı son vuruş ağlarla buluştu: 2-1 
Son dakikada gelen bu gol futbolcular ve tribündeki taraftarlar arasında büyük sevinç oluşturdu. Bu sonuçla puanını 17'ye çıkaran Termespor, bir basamak yükselerek 10. sırada yer aldı. Ancak 11. sıradaki 16 puanlı Atakentspor'un bir maç eksiği bulunuyor. Hbr: Seyfi GÜNAÇTI