Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

FUTBOLDA GEÇEN HAFTA

FUTBOLDA GEÇEN HAFTA

Samsun Süper Amatör Play-Off Grubunda 02 Nisan Pazar günü sahasında 1930 Bafraspor'u 3-2 mağlup eden Termespor, 09 Nisan Pazar günü yine sahasında bir diğer Bafra takımı, Bafra 1988 Futbol Kulübünü aynı sonuçla 3-2 yenmeyi başardı

 GÖZTEPE: 1Y. SAMSUNSPOR:0
08 Nisan 2023 Cumartesi günü İzmir'de Göztepe'ye misafir olan Samsunspor, Göztepeli Kenneth Obinna Mamah'ın 5.dakikada attığı golle sahadan 1-0 yenik ayrıldı. 20 maçtır yenilmeyen Samsunspor, bu unvanını kaybetti.
Taraftarlar bu yenilgi için 'Nazar Boncuğu' yakıştırmasını yaparak teselli buldular.
Samsunspor TFF 1. Liginde 63 puanla liderliğini sürdürürken en yakın rakibi Eyüpspor'un 57 puanı bulunuyor. Avantajı elinde bulunduran Samsunspor'un bu sene mutlu sona ulaşacağına inanıyoruz.

TERMESPOR ZORU BAŞARDI: 3-2
Samsun Süper Amatör Play-Off Grubunda 02 Nisan Pazar günü sahasında 1930 Bafraspor'u 3-2 mağlup eden Termespor, 09 Nisan Pazar günü yine sahasında bir diğer Bafra takımı, Bafra 1988 Futbol Kulübünü aynı sonuçla 3-2 yenmeyi başardı. Faruk Yıldızbaş'ın cezalı olduğu haftada Termespor maça şu kadro ile çıktı:
1.Talat Tuna Dalyan, 2.E.Rafet Çavuşoğlu, 3.M. Batuhan Kuyumcu, 4.Emre Güner, 5.Yasin Avcı, 6.Emre Yakın, 7.Kadir Çağlar(Kap), 8. Abdulkadir Yalçınkaya, 9.Zafer Kargoğlu, 10.Celal Doğan, 11.Ömer Keskin . Teknik Sorumlu: Civan Aydoğan
30.dakikada Ömer Keskin, attığı golle Termespor'u 1-0 öne geçirdi. Devre bu sonuçla kapandı. 
Bafra 1988 FK, ikinci yarıya hızlı başladı. Önce 60.dakikada beraberliği sağladıktan sonra 80.dakikada 2-1 öne geçti. Bu gol adeta herkesi şok etti. Hakem maçın sonuna 10 dakika eklediğini bildirdi.
“Maç gitti, gidiyor” derken 90+2'de sahneye Ömer Keskin çıktı ve attığı golle beraberliği sağladı. “1 puan, kaybetmekten iyidir” denilse de bu sonuç rakiple aradaki puan farkını kapatmaya yetmiyordu. Ataklarını sıklaştıran Termespor, 90+8'de bir penaltı kazandı. Atışı gole çeviren Zafer Kargoğlu, Termespor'u 3-2 öne geçirdi. Maç da bu sonuçla tamamlandı.
Böylece puanını 15'e yükselten Termespor, 16 puanlı 1930 Bafraspor'la aradaki farkı 1'e indirdi. Gelecek hafta iki Bafra takımı karşılaşırken Termespor dış sahada Tekkeköyspor ile oynayacak. Bu maçların sonuçları kadar, Termespor'un son hafta sahasında oynayacağı Alaçamspor maçı da Termespor'un konumunu belirleyecek. BAL yolunda Termespor'a başarılar diliyoruz.


SANAYİSPOR TARAFTARININ YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR: 2-0
Samsun 1. Amatör Küme A Grubunda mücadele eden iki Terme takımından Sanayispor, bu sezon aldığı sonuçlarla taraftarının yüzünü güldürüyor.
09 Nisan Pazar günü sahasında Karadenizspor'u 2-0 mağlup eden Sanayispor puanını 17'ye yükseltti ve aynı puandaki lider Zeytinlikspor'u yakaladı. İki takım arasındaki sıralamayı averaj belirliyor. Sanayispor'un gollerini 40.dakikada Yunus Çakır, 70.dakikada da Toprak Günalsan attı.
Bir diğer Terme takımı Terme Lisesi, Kolpınarspor'a 2-0 yenilince iddiasını kaybetti.
Bu hafta maçları ile 1. Kümede ilk yarı sona ermiş oldu.

TERME LİSESİ U-18 ÜMİT VERİYOR
U18 Ligi Klasman Grubunu lider tamamlayan Terme Lisesi U18 takımı play-off maçlarına da iyi başladı. İlk haftayı galibiyetle kapayan takım, geçen hafta Samsun Millet Bahçesi Stadında karşılaştığı Genç Bafraspor'u da 2-1 yenmeyi başardı. 
Ayberg Öz, Soner Büyük ve Ömer Faruk Çalışıcı hakem üçlüsünün yönettiği maça Terme Lisesi U18, şu kadro ile çıktı: 1.Muzaffer Sencer, 2.Serdar Yılmazer, 3.Mehmet Emin Yağız, 4.Sedat Yılmazer(Kap), 5.Furkan Keçeci, 6.Mert Yusuf Öztürk, 7.Yiğit Şükrü İbiç, 8.Efe Kızılgün, 9.Caner Ekin, 11.Taner Uylasi, 17.Emirhan Aymaz. Teknik Sorumlu: Gökmen Yılmaz, Antrenör: Enbiya Koç
Terme Lisesi, 7.dakikada Yiğit Şükrü İbiç'in attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde bitirdi. İkinci yarının 65.dakikasında Bafra ekibi kazandığı penaltıyı gole çevirdi:1-1. Ancak Terme Lisesi maçı bırakmadı. Ataklar 75.dakikada meyvesini verdi. Bir kere daha sahneye çıkan Yiğit Şükrü İbiç, attığı golle takımını 2-1 öne geçirdi. Maç da bu sonuçla tamamlandı. 
İkinci maçlar sonunda Terme Lisesi U18, 6 puan ve averajla Gaziosmanpaşa Pınarspor'un ardından ikinci sırada bulunuyor. Terme Lisesi U18 takımının bu maçtaki oyunu beğenildi. Seyirciler, “Bu takımdan bazı oyuncuları Termespor A takımında oynayacak kapasitede görüyoruz” dediler.
*Haber hazırlandıktan sonra 11.04.2023 Salı günü Samsun Millet Bahçesi sahasında oynanan maçta Terme Lisesi U-18 takımı, lider Gaziosmanpaşa Pınarspor'u Yiğit Şükrü İbiç'in attığı golle 1-0 yenerek üçüncü maçlar sonunda 9 puanla liderliğe yükseldi. Pınarspor 6 puanda kaldı ve ikinci sıraya geriledi.   Haber: Seyfi GÜNAÇTI