Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

GALERİCİLER DERNEĞİ KANUN İÇİN TOPLANDI

GALERİCİLER DERNEĞİ KANUN İÇİN TOPLANDI

Terme Oto Galericiler Derneği Başkanı Osman Cengiz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Ekmekçi ve Galericiler Derneği üyelerinin katılımıyla toplantı gerçekleştirdi.

Terme Oto Galericiler Derneği Başkanı Osman Cengiz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Ekmekçi ve Galericiler Derneği üyelerinin katılımıyla toplantı gerçekleştirdi. Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda yapılan toplantıda başkan Cengiz: ?Vergi mükellefi olmayan ve ilkokul mezunu olan galericiler,
13 Ağustos itibarıyla mesleklerini sürdüremeyecektir.? diyerek kanun hakkında galericilere açıklama yaptı.
Dernek üyelerine yaptığı konuşmada, galericilerin Meslekî Yeterlilik Belgesi için zorunlu sınava tâbi tutulacağından bahsetti. Cengiz, ?Bu mesleği yapmak için yeterlilik belgesi şartı getirildi. Bunu almanız için önce kurslar açılacak ardından sınavlar yapılacak. Bu kursları Galericiler Derneği olarak organize edeceğiz ve size sunacağız. Bununla ilgili 9 firma eğitim için yetki almış durumda. Eğitim için firmalardan teklif alacağız. Eğitim sonrasında uygulamalı ve yazılı sınavlardan sonra başarıyla sonuçlananlar belgelerini alacaklar ve mesleklerine devam edecekler. Ayrıca sınavlardan üç kez kalma hakkınız var.? dedi.
Toplantıda galericiler için yeni yönetmelik hakkında bilgi verildikten sonra, yapılması planlanan Galericiler Sitesi ile ilgili de açıklama yapıldı. Yapılması planlanan bu site için Terme Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Ekmekçi, Dernek Başkanı Osman Cengiz ve dernek üyeleri görüş alışverişinde bulundu.