Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

GAZETE SAHiPLERi iLE iSTiŞARE

GAZETE SAHiPLERi iLE iSTiŞARE

Basın İlan Kurumu, Ordu, Samsun ve Giresun´da yayınlanan ve resmî ilan alan gazetelerin imtiyaz sahipleri ve yöneticileriyle ?İş Birliği ve İstişare Toplantısı? düzenledi.

Gazete temsilcilerinin yanı sıra Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Yakup Karaca, İŞKUR Uzmanı Metehan Kondak ve KOSGEB Uzmanı Cem Kalaycı, DOKA Koordinatörü Harun Göçer´in de katıldığı toplantıda gazete temsilcilerine özellikle Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı hakkında bilgiler verildi.
Ordu Radisson Blu Hotel´de düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Basın İlan Kurumu Ordu Şube Müdürü Murat Yürekli, temel amacın Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programının tanıtılması olduğunu belirterek, Kurumun son yıllarda özellikle sektöre nitelikli eleman kazandırılması noktasında ciddi katkılar sunduğunun altını çizdi ve dijital sürece geçişte gazetelerin tedbirli olması gerektiğini hatırlattı.
Daha sonra söz alan İŞKUR Uzmanı Metehan Kondak, İŞKUR´un Bölgede medyaya yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi. KOSGEB Uzmanı Cem Kalaycı da, özellikle medyaya yönelik KOSGEB desteklerini anlattı. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Koordinatörü Harun Göçer ise, BİK ile sürekli ortak projeler geliştirdiklerini belirterek, Medyaya yönelik çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

?GAZETELERİMİZ NİTELİKLİ
İSTİHDAMA ÖNCELİK VERMELİ?
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca önümüzdeki süreçte Kurum olarak çalışmalara daha da hız vereceklerini ifade ederek, ?Biraz önce Kalkınma Ajansı, KOSGEB ve İŞKUR´daki değerli temsilcileri kendi kurumlarının bizimle gerçekleştirdiği işbirliği faaliyetlerini, bu çerçevede uyguladığımız projelere katkılarını anlatmaya çalıştılar. Ülkemiz şu anda bu kritik badireleri yaşamıyor olsaydı biz gerçekleşen projelerimizin ne gibi olumlu sonuçlar ortaya çıkardığını, sektörümüzü nasıl değiştirdiğini, dönüşüm konusunda nasıl, ne gibi mesafeler aldığını konuşuyor olacaktık. Ama önemli değil. Önemli olan devamlılığı sağlamaktır. İnşallah bu yeni dönemde artık önümüzün açıldığını ve birçok beklemekte olan bu tür faaliyet ve çabalarımızı daha rahatlıkla yapma imkânımızın olacağını düşünmekteyiz? dedi.
Gazete temsilcilerinin, toplantıya yoğun katılımından duyduğu memnuniyeti dile getiren Karaca sözlerini şöyle sürdürdü: ?Bizim bu bilgilendirmelerimiz, sizlerle ilgili yaptığımız faaliyetlerimize gösterdiğiniz tepki ve reaksiyonlara bağlı. Biz elimizden geldiği kadar sizlerin bu konularda oluşan beklentilerinizi, umutlarınızı boşa çıkarmamaya gayret edeceğiz. Ama hep söylüyoruz, bu bizim tek başımıza başarabileceğimiz bir husus değil. Özellikle gazetelerimiz nitelikli istihdama öncelik vermelidir. Biz Genel Müdürlük olarak, bizi bekleyen gelişmeleri mümkün olduğu kadar bütün açıklığıyla sizlerle paylaşıyoruz. Bu durum karşısında sektörümüzün dijitalleşme konusunda yapması gerekenleri, işletmelerimizin bu yeni dönemde ayakta kalabilme şartlarını ve imkânlarını anlatmaya çalışıyoruz. Yeni dönemde ne gibi riskler var, buna mukabil ne gibi fırsatlar var, bu fırsatlarımızı nasıl değerlendirebiliriz, riskleri nasıl minimize edebiliriz, bunları konuşuyor, bunları tartışıyoruz. Dolayısıyla ortak bir hedefimiz, ortak bir çabamız söz konusu.?
Yapılan konuşmaların ardından toplantıya katılan gazete yetkilileri konu ile ilgili görüşlerini ve fikirlerini de birbirleriyle paylaşma imkânı buldular.