Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

GAZETELERE SAYFA TASARIMI EĞİTİMİ”

GAZETELERE  SAYFA TASARIMI EĞİTİMİ”

Basın İlan Kurumu Samsun İl Müdürlüğü ve 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti paydaşlığında Samsun`da yayın hayatını sürdüren 11 gazeteye Sayfa tasarımı hizmet içi eğitimi” veriyor.

Eğitim Seminerinin ilk günü Çarşamba ve Terme ilçelerinde yayım yapan gazetelerin sayfa editörlerine, sayfa tasarımında dikkat edilmesi gereken kurallar hakkında bilgiler verildi.

İYİ GÖRÜNÜMLÜ
GAZETE OKUYUCUYLA
DAHA RAHAT BULUŞUR”
19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti ve Basın İlan Kurumu paydaşlığında Sayfa Tasarımı Hizmet İçi Eğitimi'nin faydalı olacağını belirten Basın ilan Kurumu Samsun Şube Müdürü Murat Yürekli Samsun'a bağlı ilçelerde yayım yapan 11 gazetemize yönelik bir eğitim başlattık. Biz daha önce ilçelerimizi ziyaretlerimizde özellikle gazetelerimizin istek ve sıkıntılarını not etmiştir. Bunu genel müdürlüğümüz ile paylaştıktan sonra, ilçe gazetelerimize yönelik bu tür eğitim çalışmaları noktasında genel müdürlüğümüzden de destek aldık. Bu amaçla Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti ile bu ortak projeyi gerçekleştiriyoruz. Bir gazetenin içeriği kadar sayfa düzeni de çok önemlidir. İyi görünümlü ve estetik olan gazete her zaman okuyucularıyla daha rahat buluşur. Özenerek yapılan gazeteler okuyucusundan bunun karşılığını alır. Bu doğrultuda sayfa tasarımı konusunda uzman olan Grafiker arkadaşımız Mehmet İnce tarafından verilen eğitimde, estetik kaygısı üzerine pratik bilgi sunumu yapılıyor.” dedi.

EĞİTİMLERİ
DESTEKLİYORUM”
Eğitim Semineri öncesi söz alan Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz, bir gazete için sayfa tasarımının büyük önem taşıdığını belirterek, ”Basın İlan Kurumu Samsun Şube Müdürümüz projeyi bana aktardığında projeye seve seve paydaş olacağımızı söyledik. Çünkü bu atılan adım, ilçe gazetelerimizin tasarımının daha iyi yapılmasına yönelik bir adımdır ve gazetelerimize yönelik yapılan bu adımları destekliyoruz. Ben bu çalışmaların ilçe gazetelerimize olumlu yönde katkı sağlayacağını düşünüyorum.” dedi.
Sayfa editörlerine tasarım ile ilgili teknik bilgiler aktaran Grafiker Mehmet İnce, gazetelerin özenli tasarımlarının vatandaşlarda daha fazla ilgi duydurduğunu ifade etti. Ayrıca gazetelerin tasarımlarının medya temsilcilerinin kurumsallaşma yönündeki önemli bir faktörü olduğunu söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından eğitime geçildi. Eğitim kapsamında Çarşamba İlçesi`nde Haber Expres, Terme ilçesinde Bilgi ve Vizyon, Vezirköprü ilçesinde Özlem-Yaşam-Vatandaş, Havza ilçesinde 25 Mayıs ile Bafra ilçesinde Yenigün, Altınova ve Kızılırmak gazetelerine eğitimler veriliyor.