Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

GAZETİMİZ YAZARI BAHA RAHMİ ÖZEN II. KEZ ULUSLAR ARASI ÖYKÜ YAZMA BİRİNCİSİ OLDU

GAZETİMİZ YAZARI BAHA RAHMİ ÖZEN  II. KEZ ULUSLAR ARASI ÖYKÜ YAZMA BİRİNCİSİ OLDU

Yazarımız Baha Rahmi Özen, 60. Ulusal 34. Uluslararası Hacıbektaş Veli Anma Törenleri Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamındaki öykü ve şiir yazma yarışmasında 'Aşkın Türküsü' adlı eseriyle II. kez dünya birincisi oldu.

 Nevşehir'in ilçesi eski adıyla Sulucakarahöyük olan Hacıbektaş Belediyesinin düzenlediği 60. Ulusal 34. Uluslararası Hacıbektaş Veli Anma Törenleri Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamındaki öykü ve şiir yazma yarışmasında Hacıbektaş Veli'nin özdeyişi; 'Doğruluk dost kapısıdır,' deyişinin tematiğini içeren öykü ve şiir yazma yarışmasında yazarımız Baha Rahmi Özen 'Aşkın Türküsü' adlı eseriyle II. kez dünya birincisi olmuştur.
Türkiye'nin dışında İran, Irak, Suriye, Lübnan, Mısır, Fas, Tunus, Cezayir gibi ülkelerle Balkan ve Kafkas ülkeleri yazarlarına yönelik öykü ve şiir yazma yarışmasının bu yıl 60. Ulusal, 34. Uluslararası etkinliği yapılıyor.
Bu etkinlikler çerçevesinde yazarımız 15 Ağustos 20 Ağustos tarihleri arasında Hacıbektaş Belediyesinin davetlisi olarak etkinliklere katılacak ve ödülünü alacaktır. Daha önce Cumhurbaşkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, Tarım Bakanlığı ve birçok büyükşehir belediyesinden 33 ödül sahibi olan yazarımız Baha Rahmi Özen, bu ödülüyle 34. Kültür ve Edebiyat ödülünün sahibi oldu.