Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

Devletin ve milletin bölünmez bütünlüğünü korumak, şanlı al bayrağımızın ilelebet gönderde dalgalanması ve bu vatan topraklarında ezan sesinin dinmemesi için mücadele ederken gazi olan vatandaşlarımız unutulmadı.

Terme´de ?19 Eylül Gaziler Günü´ Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen törenle kutlandı.
Törene, İlçe Kaymakamı Emin Alıcı, Belediye Başkan Yardımcısı Sezai Uzun, İlçe Müftüsü Recep Apaydın, Terme Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Tuncay Demir, daire amirleri, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Program, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, kahraman gazilerimiz ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunmasıyla başladı. Akabinde İstiklal Marşı okunarak göndere bayrak çekildi.
Programın devamında, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı makamlarının çelenkleri Atatürk Anıtına sunuldu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Asb. Çvbş. Burak Doğan yaptı.
Konuşmasında, Özgürlük ve bağımsızlığı uğruna canını feda etmeye ant içmiş, gazi olmuş vatan evlatlarını anmak, Türk milletinin yüceliğini bir kez daha dünyaya haykırmak ve tarihe geçenlerin, ebedileşen hatıraları önünde saygıyla eğilmek amacıyla bir araya geldiklerini anımsatan Doğan, Türk milletinin tarih boyunca istiklal ve birliğine kast eden gerek dışarıdan, gerekse içeriden gelen her türlü tehdit ve saldırıyı yok etmeyi başardığını vurguladı.
Program, Terme Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencileri Miray Topaçlar´ın ?Bayrak?, Emirhan Bektaşoğlu´nun ?Kahramansın? ve Tuğba Keskin´in ?Sakarya Türküsü? şiirlerini okumasıyla sona erdi.