Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

GAZİLER MİNNETLE ANILDI

GAZİLER MİNNETLE ANILDI

Gaziler Gününün 95. yıl dönümü, Terme´de düzenlenen törenle kutlandı.

Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasının ardından, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk´e, TBMM tarafından 19 Eylül 1921 günü, 153 sayılı kanun ile Mareşallık rütbesi ve Gazilik ünvanının verilmesinin 95. yıldönümü nedeniyle kutlanan Gaziler Günü, Terme´de düzenlenen bir törenle kutlandı.
Terme Cumhuriyet Meydanı´ndaki Atatürk anıtına çelenk koyulmasıyla başlayan programın sunuculuğunu Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Yılmaz İmanlık üstlendi.
Günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasını Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Erkan Boz ?Bu gün gazilerimizle birlikte olmanın haklı gururu ve onuruyla kurtuluş günlerinin heyecanı ve coşkusuyla bu büyük mutluluğu yaşıyor, ayrıca en büyük gazimizin tarihi gururunu tekrar yaşatmış oluyoruz. İlk büyük millet meclisimizce batılı devletlerin istila hareketlerine Sakarya zaferi ile son veren, kurtuluş savaşımızın kahraman lideri ulu önder Atatürk´e 95 yıl önce bugün mareşallik rütbesi ve gazilik ünvanı tevcih edilmiştir. İçinde hatıra ve tarih yüklü 19 Eylül gaziler günümüz milletimizin istiklali ve tarihi ile özdeşleşmiş olan kahraman gazilerimize kutlu olsun. Gazilik Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının ve türk fedakarlığının yaşayan destanı gazi ise bu destanı yazan kahramanın adıdır. İstiklal harbinin kahramanlarını, Kore savaşının ve Kıbrıs mücadelesi ile iç güvenlik gazilerini saygı ve sevgi ile edebiyete intikal edenleri de rahmet ve minnetle anıyoruz. Milli mücadele mucizesi, Misak-ı Milli ve Kuvay-i Milliye ruhunu yaşatan, özgürlük meşalemizi bu günlere taşıyan inanç kaynağımız her zaman onur ve gururumuz değerli gazilerimizi vatan sevgisinin ortak kalplerde paylaşıldığı duygu ve tarihle dolu bu mutlu günde kutlar saygılarımı sunarım.?dedi.
Programa Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Erkan Boz, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Ali Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, katıldı.
Terme Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Doğan Seven, Ali Ekber Kılıç ve Davut Akdoğan´ın okuduğu şiirlerin arından program son buldu.