Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

Terme´de 19 Eylül Gaziler Günü, 15 Temmuz Milli İrade ve Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen törenle kutlandı.

    Terme´de 19 Eylül Gaziler Günü, 15 Temmuz Milli İrade ve Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen törenle kutlandı.
      Tören sunuculuğunu Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı  öğretmeni Yılmaz İmanlık yaptı. 
    İmanlık konuşmasında, “Sayın Kaymakamım, protokolün değerli üyeleri,19 Eylül, Atatürk’e 1921 yılında Mareşallik rütbesi ile gazilik unvanının verildiği gündür. Aynı zamanda Türkiye gazileri, 19 Eylül 1983’te "Türkiye Muharip Gazileri Derneği" altında bütünleşmişlerdir. Bu nedenle, yurdumuzda her yıl 19 Eylül "Gazileri Anma Günü" olarak kutlanmaktadır.19 Eylül; Kurtuluş Savaşında, Kore’de, Kıbrıs’ta savaşan Muharip Gaziler ile ülkemizin bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis tüm Malul Gazilerin Şeref Günüdür. 19 Eylül Gaziler Günü; bu aziz vatana canını adayan kahramanların günüdür.” dedi.
        Program daha sonra Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, kahraman gazilerimiz ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunmasıyla başladı. Akabinde İstiklal Marşı okunarak göndere bayrak çekildi. 
    Programın devamında, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı makamlarının çelenkleri Atatürk Anıtına sunuldu. 
    Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı J. Asb. Çvş. Kadir Ergüder yaptı.
    Ergüder, konuşmasında, “Yüce Türk milletinin ve devletinin ebedi varlığını devam ettirmek, milli birliğin ve bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek amacıyla ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtmak, tarihimize altın sayfalar yazdıran kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunmak onların aziz hatıralarını anmak maksadıyla, Mustafa Kemal’e ‘Gazilik’ ünvanı’nın verildiği 19 Eylül gaziler olarak kutlamaktayız. Türk milletinin tarihinde ve dinimizde müstesna bir yere sahip olan şehitlik ver gazilik unvanı herkese nasip olmayacak katar yücedir. Her Türk bu onura kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı ve kutsal değerleri için savaşır. Tarih boyunca aziz Türk vatanını, milletin namus ve şerefini, milli ve dini değerlerini korumak için canını seve seve feda eden Türk ordusu için şehitler nurlanmış gaziler onurlanmış insanlardır. Bu inançla, ecdadımız yokluklar içinde ve en ağır şartlarda bütün dünyada emsali görünmemiş kahramanlık destanları yazmıştır. 
    Her karışı şehit kanı ile sulanmış mukaddes vatan topraklarının savunmasında verdiğimiz emsalsiz mücadeleyi Yüce Türk milleti her zaman minnetle anacak ve bizlere bıraktığınız mirasa sahip çıkacaktır. 
    Canını hiçe sayıp kahramanca mücadele eden vatan evlatlarını bir parça olsun mutlu etmiş, huzur ve güven içinde yaşamlarını sürdürmelerine imkan sağlamış olacağız. Kahraman gazilerimize yardım etmek sadece devletin değil tüm yurtdaşların görevi olmalıdır.
    Mazisi kahramanlıklarla dolu Türk Silahlı Kuvvetleri şehit ve gazilik mertebesine ulaşmayı büyük bir şeref sayan bir ecdadın evladı olarak dün ve bugün olduğu gibi yarında hürriyet ve bağımsızlığımıza, ülkemize kimden, nereden ve hangi yönden bir saldırı gelirse gelsin, onu bertaraf edecek dostlarını sevindirip düşmanlarını kahredecek kuvvet ve kudrete sahiptir.
    Bu duygu ve düşünce ile, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, bütün şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş bütün gazilerimizi rahmet ve şükranla anarken hayattaki Gazilerimize sağlık ve mutluluklar diler, saygı ve şükranlarımı sunarım.”dedi. 
    Törene, Terme Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Habibullah Keser, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Terme Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Alemdar,  Emniyet Müdürü Beytullah Doğan, Siyasi Parti Temsilcileri ve yönetimi, STK Kurucu ve üyeleri ile gazi ve gazi yakınları katıldı.