Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

GELECEĞE NEFES OL

GELECEĞE NEFES OL

SANAYİDEN" 11 MİLYON" FİDAN KAMPANYASINA DESTEK

    Fidan kampanyası Türkiye çapında ilgi görmeye devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye’yi Guinness Rekorlar Kitabı’na taşıyacak bu ağaçlandırma seferberliğine ‘Geleceğe Nefes’ adını verdi. Kampanyayla Türkiye’nin dört bir yanına toplam 11 milyon fidan dikilmesi hedefleniyor. 
'Geleceğe Nefes Ol' fidan kampanyası için başvuru süreci devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından dikilen fidanlar vatandaşlar tarafından sahipleniliyor, dileyenler ise fidan bağışında bulunabiliyor.
    Türkiye ‘Geleceğe Nefes’ seferberliğinde. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan 'Geleceğe Nefes Ol' fidan kampanyasıyla Türkiye’nin dört bir yanında toplam 11 milyon fidan dikilecek. Online sistemle katılım sağlanan kampanyada isteyen fidan sahiplenebilecek isteyen ise fidan bağışında bulunabilecek. 
    Geleceğe Nefes Ol kampanyası, Türkiye'nin 81 ilinde 2023 ayrı bölgede gerçekleştirilecek. 11 Kasım 2019’da saat 11:11’de 2023 noktada 3 saat içinde tam 11 milyon fidan toprakla buluşacak.
    
  
    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Tarım ve Orman Bakanlığının "Geleceğe Nefes-11 Milyon Fidan" kampanyasına sanayi bölgeleri ve siteleriyle destek vereceklerini açıkladı.
    Bakanlık olarak OSB'lerin ağaçlandırılmasına yönelik bir kampanya başlatacaklarını bildiren Varank, şunları kaydetti:
"Tarım ve Orman Bakanlığımız 11 Kasım'da, tüm yurt genelinde 11 milyon fidanı toprakla buluşturmak adına oldukça heyecan verici bir işe imza atacak. Biz de Bakanlık olarak bu işin bir paydaşıyız. Geleceğe nefes olmak adına, kampanyaya organize sanayi bölgelerimiz ve sanayi sitelerimizle destek vereceğiz. Talimat verdim, ülkemizde planlı sanayileşmenin en önemli araçlarından olan OSB'lerimiz konuya özel bir duyarlılık gösterecek. Fabrikaların bulunduğu ortak alanlar, çevre koruma bantları inşallah ağaçlarla donatılacak, yemyeşil OSB'lerimiz olacak. Gelin sizler de bu kampanyanın bir parçası olun. Hep beraber Türkiye'yi ağaçlarla donatalım.”