Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

GEMİSİZ KAPTANLAR'IN 3. BASKISI ÇIKTI

GEMİSİZ KAPTANLAR

Terme Karadeniz MTAL Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yılmaz İmanlık'ın Gemisiz Kaptanlar isimli romanının 3. Baskısı çıktı.

 Terme Karadeniz MTAL Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yılmaz İmanlık'ın Gemisiz Kaptanlar isimli romanının 3. Baskısı çıktı.
Bir dostluk romanı parolasıyla yazılan roman Karadeniz Bölgesi, Ordu ve Terme'nin tanıtımı açısından önem taşıyor. Kitap aynı zamanda Terme Karadeniz MTAL'de hayata geçirilen  Ödüllü “Okuyorum; öyleyse Varım” projesinde de okutulan kitaplardan biri. Kitabın arka kapağında kitap için yazılardan birkaç tanesi yer alıyor.
Eserleri içinde en değerli ve güzel kitaplardan olduğuna inanıyorum bu romanın. Gemisiz Kaptanlar bütün lise öğrencilerinin zevk ve heyecanla okuyabilecekleri akıcı, sade, sürükleyici, güzel, gerçekçi, mesaj verici bir dostluk romanı… Terme'nin kültür ve sanat birikimine, tarih ve coğrafyasına dikkat çeken özelliği çok önemli.
Ahmet SEZGİN(Eğitimci-Yazar-Şair)
Yalın ve yalansız bir üslup ile "Gemisiz Kaplar "romanı, hazin ama güzel betimlenmiş bir sonla biten, sıradan bir hayatın samimiyetle yaşandığında ne kadar kıymetli olduğunu hatırlatan roman olmuş.
    Yazarı Yılmaz İmanlık dostumuzu tebrik ederim.
      Ordulu okurların, şehirlerini anlatan bu eseri ayrıca değerlendirmelerini tavsiye ederiz.
     Varlığınız daim olsun üstat.   Uğur DEDE(Şair-Yazar)
Kitabı çok beğendim. Havva ablam bana sana gönderince hiç bekletmeden hemen oku demişti kitap bitince niye öyle dediğini anladım. Bahadır ile kendimi özdeşleştirdim meslek konusunda kitabın başlarında söylediği bir kısım vardı çok hoşuma gitmişti. Orayı okuduktan sonra dedim bu benim adamım; mesleği sevme konusunda ve bazı şeylerden şikayet etme konusunda birbirimize çok benziyoruz. Çünkü ben de çoğunlukla Bahadır gibi oluyorum istemesem de. Bahadır'ın hayatı beni çok etkiledi. Bu güzel kitabı bizlerle buluşturduğunuz için kendi adıma çok teşekkür ederim hocam. Lise ikiye giden bir kardeşim var en kısa sürede ona da okutacağım inşallah bu güzel kitabı. Pakize TİRE (Edebiyat Öğretmeni)
Hbr: Berkan KARAPIÇAK