Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

GENÇ PİLOT ŞAMPİYONLUK YOLUNDA

GENÇ PİLOT ŞAMPİYONLUK YOLUNDA

İzmir Ülkü Motor Sporları Kulübü tarafından organize edilen ve ana sponsorluğunu Warmhaus´un yaptığı Summer Cup 3. Ayak 13 Ağustos Pazar günü İzmir Pınarbaşı Ülkü Park Pistinde yapıldı.


Yarışmaya Terme´den katılan genç pilot Yunus Emre Küçükbekir, 3. ayak yarışının ilk turunda 2.´lik 2. turunda 3.´lük elde etti.
Küçükbekir kupasını genç pilot Muhammd Ali Ülkü´nün elinden aldı.
Motor sporlarına profesyonel olarak 2013 yılında başladığını dile getiren Küçükbekir ?İlk pist heyecanını aynı organizasyonla 2016 yılında yaşadım.?dedi.
Çocukluk yaşlarından itibaren yaşadıkları otomobil tutkusunu profesyonel pistlere taşıdılar. Türkiye çapında düzenlenen yarışlara katılan ve birçok kupa almaya hak kazanan Samsunlu genç pilot Küçükbekir, ? Amacımız kendimzi daha çok geliştirerek uluslararası düzeyde Türkiye adına yarışmak istiyoruz.
Doğuştan otomobille alakalı bir yeteneğimiz olduğunu ortaya koyduk. Profesyonel yarışçılarla yarışmak beni dahada heycanlandırıp piste çekti. Otomobil yarışlarında ciddi kurallarla yarıştık ve güvenliğin de had safhadaydı. Biz sokakta insanları tehlikeye atmak değil, pistte daha güvenli araçlarla yarışmayı seçtik. İnsanlar otomobile olan sevgisini gidermek için her bölgede pist olması lazım. Pist olsa Samsun´da çok şey değişecek. Ben inanıyorum ki Samsun´un yarısı otomobile gönül veriyor. Biz sadece destek bekliyoruz. Bu iş yaş olarak çok uzun süre yapılacak bir spor değil ama, bizden sonra gelecek nesil bu pistte yetişebilir. Samsun´da her şeyin en güzeli, en büyüğü var ama bir pistimiz olsun da ´Samsun´da her şeyimiz var´ diyelim. Zaman zaman araba tutkunlarının dozu aşarak hem kendilerinin hem de trafikteki diğer insanların hayatını tehlikeye attıyor biz bu duruma son derece karşıyız. O arkadaşları pistler daha güvenli olduğu için pistlere davet ediyoruz. Bütün streslerini bu pistlerde atabilirler. Artık araçlara o kadar da fazla para harcamak zorunluluğu yok. Samsun´da da böyle bir pist açılsa trafik kazalarının bir nebze önüne geçilebilir. Halk da araba gürültüsünden ve lastik sesinden rahatsız olmaz´´ dedi.
5. Ayaktan oluşan yarışın 4. Ayağı 10 Eylül ve 5. Ayağı 1 Ekim´de İzmir Pınarbaşı Ülkü Park Pistinde yapılacak.
Terme Bilgi Gazetesi olarak sezon şampiyonluğuna yakın olan genç pılotumuza son 2 ayak yarışında başarılar dileriz.