Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

GENÇ SEDA MUZAFFER KELEŞ iL iKiNCiSi OLDU!

GENÇ SEDA MUZAFFER KELEŞ iL iKiNCiSi OLDU!

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün İmam Hatip Liseleri öğrencileri arasında her yıl düzenlediği “Genç Sâda Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması” Samsun İl Finalleri 17 Mayıs 2021 Salı Günü çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

    Terme Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muzaffer Keleş, 2020-2021 Eğitim ve öğretim yılı, çevrim içi gerçekleştirilen “Genç Seda Kur’anı Kerimi” Güzel Okuma yarışması il finallerinde il ikincisi oldu.
    Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nce Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında her yıl düzenlenen "Genç Sadâ Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması, bu yıl Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin uzaktan eğitim sürecinde de mesleki gelişimlerini ve okula bağlılıklarını desteklemek amacıyla düzenlenen yarışmalara öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
    Bu kapsamda gönüllülük esasına göre düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında, öğrenciler Türkiye genelinde 81 ilde Kur'an-ı Kerim'i en güzel okumak için yarıştılar.
    Çevrimiçi olarak 17 Mayıs 2021 tarihinde yapılan Genç Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Samsun İl Finalinde Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi İl birincisi olurken; Terme Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muzaffer Keleş İl ikincisi oldu.
    
    "KUR'AN' LA AZİZ OLDUK 
    KUR'AN'LA YÜCELDİK"
    Yarışma ile alakalı konuşan Okul Müdürü Yakup Ar "Yaratılışımızdan bu güne Kur'an' la aziz olduk, Kur'an'la yüceldik. Her yönüyle insan oğluna gönderilmiş olan kurtuluş rehberi, Yüce Rabbimizi öğreten, varoluş sebebimizi anlatan, hakikatleri dile getiren, nereden gelip nereye gideceğimizi fark etmemizi sağlayan, Hz. Ömer'i, Hz. Hamza'yı, Hz. Musab'ı, Hz. Bilal'i gibi şahsiyetleri değiştiren, dönüştüren, her harfinde Rabbimizin hikmeti, her manasında Allah’ın bize çizdiği istikamet olan, okunmasıyla, ezberlenmesiyle, dinlenmesiyle ve yüzüne bakılmasıyla dahi ibadet sevabı alına bilen bir kitaptır. Böyle bir yüce kitabı, Kelamullah’ı en güzel okumak için gayret eden öğrencilerimizi, kendilerini yetiştiren öğretmen arkadaşlarımı ve gençlerimizin Kur'an'la buluşmalarına vesile olarak onlara bırakabilecekleri en güzel mirası bırakan anne ve babalarını kutluyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum. Ayrıca bu yarışmadan okul olarak derce almış olmaktan dolayı mennun kaldım. Öğrencimizi tebrik ediyor ve muvaffakiyetler diliyorum.
    Aslında burada amaç bir imtihan yapma not verme veya bir yarışma öğrencileri yada okulları derecelendirme değildir. Yarışmaya katılan tüm öğrenciler başarılıdır. Bizim amacımız Rabbimizin rahmet ve bereketine vesile olmaktır."dedi.
    
    TİMMDER, KELEŞ’İ ÖDÜLLENDİRDİ
    Terme İmam Hatip Mezunları Derneği (TİMMDER) başkanı Ali Alparslan "Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim bir hayat kitabı, insanları huzura götüren evrensel bir mesajdır. Hak ile batılı ayırt eden bir söz, Allah'ın sımsıkı bağlı kalınmasını istediği sağlam bir ilim ve sevgili Peygamber Efendimizin S.A.V de peygamberliğinin en büyük müjdesidir. Allah'ın kelamı Kuran'ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında öğrencilerimiz yarıştılar. En güzel icrayı gerçekleştirmeye gayret ettiler. Cenab-ı Hak bu öğrencileri yetiştiren, yönlendiren anne ve babalarına, öğretmenlerine bu dünyada ve ahirette güzellikler ihsan eylesin. Cenabı Hak Kur'an-ı Kerim'i okuyan, anlayan ve hayatında tatbik eden kullarından eylesin"
    İslami değerleri bilen, ilimle irfanla medeniyet yoğrulmuş bir gençliğe ihtiyacımız var. Bu nedenle biz Terme İmam Hatip Mezunları Deneği(TİMMDER) olarak okullarımızda kendini bilen, kendi dinini bilen bir gençliği inşa etmemiz lazım diyoruz. Yine diyoruz ki kıyamete dek sürecek bu güzelliği gençliğimize, öğrencilerimize, halkımıza öğretelim. Ben bu çalışmalarda bizlere destek veren ailelerimize, öğretmenlerimize, okul müdürlerimize teşekkür ediyorum. Şunu özellikle belirtmem gerekir ki bütün okullarımızda bizim hayat ışığımız olan Kuran-ı Kerimi bütün gençlerimize öğretmemiz gerekiyor. Bu vesileyle okulumuzda Sanatsal, sportif ve Mesliki alanda derece elde eden öğrencilerimize çam sakızı çoban armağanı hediyeler takdim ediyoruz. Muzaffer Keleş evladımızı da bu bağlamda ödüllendirelim istedik; Kendisine başarılarının artarak etmesini diliyorum. Bütün okullarımızda seçmeli Kuran dersi var, siyer dersi var.” Başka okul türlerinde evladı olan anne, babaları bu konuda hassas olmaya davet ediyorum.
    Rabbimize şükürler olsun ki okullarımızda kaybedeni olmayan yarışmalar düzenleniyor. Öyle bir yarışma ki kimse kaybetmiyor. Bu yarışmaların kaybedeni yok anneler, babalar, öğretmenler, dinleyenler vs. herkes bir şeyler kazanıyor; Çünkü Kur'an okuyan, dinleyen, onunla ilgi alaka kuran her insan hem dünyada hem ahirette kazanır" diye konuştu.
    Genç Seda Kur’anı Kerim Güzel okuma yarışması İl finallerinde derece alan öğrenciler 30 Mayıs 2021 tarihinde 10 bölgede yapılacak bölge yarışmasında Türkiye finallerine katılmak için yarışacaklar.