Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

GENÇLERİN HAFTASI

GENÇLERİN HAFTASI

Terme Abdullah Aslan Stadı bu hafta gençlerin mücadele ettiği iki maça ev sahipliği yaptı.


lk maçta Termespor U-17 Takımı, Samsun GO Pınarspor ile 2-2-berabere kaldı.
    Abdussamet Şenoğlu, Ozan Emre İpek ve Esra Sevilir hakem üçlüsünün yönettiği maça Termespor şu kadro ile çıktı:
    Termespor: 1.Furkan Güller, 2.Alperen Yılmaz, 3.M. Kaan Alemdar, 4.Tahir Emre Yüksel (Kap), 5.B. Emin Şahin, 6.Ömer Faruk Devranlı, 7.Salih Uzun, 8.Emirhan Çağlar, 9.B. Sefa Canbakan, 10.Ethem Yalçınkaya, 11.Enes Keleş.
    Teknik Sorumlu: Fatih Özen (Termespor)- Ersan Dursun (Pınarspor)
    Termespor U-17 maça iyi başladı. 25. Dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Ethem Yalçınkaya, düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0. Bu defa 33.dakikada Enes Keleş sert bir vuruşla topu rakip takım ağlarına göndererek takımını 2-0 öne geçirdi. İlk yarı bu sonuçla kapandı.
Devre arasında Pınarspor’un hocası Ersan Dursun ile bir futbolcusu arasında sert bir tartışma yaşandığı görüldü.
    İkinci yarıda Termespor’un farkı artırması beklenirken gol Pınarspor’dan geldi. 45. Dakikada Efe Çelik attığı golle durumu 2-1 yaptı. Termespor ilk yarıdaki görüntüsünden hayli uzaktı ve top çevirmekte zorlanıyordu. Bunun sonucu olarak 60. dakikada Baran ile bir gol daha bulan Pınarspor durumu 2-2’ye getirdi. Bu arada bir korner atışında topa sahip olmak isterken kaleci Furkan Güller parmağını incitti ve bir süre yerde kaldı.
    Bundan sonra başka gol olmadı ve maç 2-2 sona erdi.
    Maçta dikkat çeken konulardan biri de, geçen haftadan sonra bu hafta da bir bayan hakemin –yan hakem Esra Sevilir- görev yapıyor olmasıydı.İlginç konulardan bir diğeri, şeref tribününde Öğretmen Ali Alper ve benim dışımda 18 yaşın üstünde seyirci bulunmamasıydı. Zaten başka bölümlerde de seyirci yoktu. Şeref tribünündeki seyirciler de futbolcuların okul arkadaşlarıydı.
Bu maçın ardından oynanan U-13’ler maçında Terme Lisesi GSK, Terme Futbol Kulübü’nü 1-0 mağlup etti.
    Bu maçta da bize ilginç gelen bir durum yaşandı. Maçı Doğukan Atalay yönetirken, yardımcıları yoktu. Haliyle hakem topun gittiği her yöne koşmak zorunda kaldı.
30 dakikalık devreler halinde oynanan maça takımlar şu kadrolarla çıktılar:
    Terme Lisesi GSK: 1.Muhammet Ali Ar, 2.Ahmet Alemdar, 3.Selahattin Beder, 4.Enes Öztürk, 5.İbrahim Koç (Kap), 6.Taner Uylasi, 7.Mehmet Settar Irklı, 8.Ömer Miraç Keskin, 9.Okan Karatay, 10.Atamert Albayrak, 11.Utku Ertuğ Yüksel.
    Terme Futbol Kulübü: 1.Ahmet Alp Kahveci, 2.Kaan Demirşahin, 3.Taha Uzun, 4.Abdullah Mert Demirel, 5.İsmail Mert Sağlam (Kap), 6.Emircan Candan, 7.Samet Can Temizoğlu, 8.Efe Kızılgün, 9.Bilal Kunt, 10.Bahadır Babür, 11.M. Kağan Çeviker.
    Teknik Sorumlu: Gökmen Yılmaz(Terme Lis. GSK), Civan Aydoğan (Terme FK)
    Kadroları alıp fotoğrafları çektikten sonra stattan ayrılmayı düşünüyorduk. Ancak, “Şöyle bir oyunu görelim” diyerek seyrettiğimiz 12 dakikalık süre içinde neredeyse minikler, U-17’lerden daha iyi oynuyor gibi göründü.
    Maçın 20. Dakikasında Terme Lisesi GSK atağında hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Taner Uylasi, topu ağlarla buluşturarak takımını 1-0 öne geçirdi. 
    Takımlar başka gol kaydına muvaffak olamayınca Terme Lisesi GSK sahadan 1-0 galip ayrıldı.
Hbr: Seyfi GÜNAÇTI