Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

GENÇLİK NEREYE GİDİYOR?

GENÇLİK NEREYE GİDİYOR?

Kent Merkezindeki otoparklarda gençlerin uygunsuz tavırlar sergilediğinden dert yanan vatandaşlar ?Buna bir çare bulunsun? diyerek yetkililere seslendi.

Terme Alparslan Sokak ve Hamam Sokak´ta yer alan otoparklardaki kontrolsüzlük nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını dile getiren vatandaşlar yetkililere seslendi.

GENÇLER, ASİ VE AGRESİF
Alparslan Sokakta yaşayan mahalle sakinleri evlerin hemen yanında yer alan otoparkta, gençlerin uygunsuz davranışlar sergilediğine değinerek ?Balkonumuza çıkamaz olduk.? şeklinde serzenişte bulunuyor.
?Bu gençlik nereye gidiyor, bunlar ne biçim tavırlar? diye ailelere ve yetkililere seslenen mahalle sakinleri ?Kızlı erkekli guruplar kendilerince kuytu gördükleri, ama evlerin her cepheden gördüğü köşelerde uygunsuz tavırlar sergiliyorlar. İnanın yaptıklarından biz utanıyoruz, onlar utanmıyorlar. Balkonlarımıza çıkamaz olduk. Uyarıp bir şey demeye dahi çekiniyoruz. Çünkü asiler ve agresif tavırlar sergiliyorlar. Bizim çocuklarımıza da kötü örnek oluyorlar. Bunların ailesi nasıl birileri diye düşünüyoruz. Belki çoğunun haberi bile yok. İçler acısı bir durum. Polise sürekli şikayet ediyoruz. Yetkililere de durumu bildirdik. Bir an önce bu duruma bir çözüm getirilmesini istiyoruz.?dediler.

POLİS DE DERTLİ
Terme İlçe Emniyet Müdürlüğü ise bu konuda sürekli şikayet aldıklarını ve belirtilen yerlerde sürekli devriye gezildiğini belirterek ?Şikayetler üzerine bahsi geçen otopark civarında sürekli devriye geziyoruz. Uygunsuz gördüğümüz durumlarda gençleri alıp uyarıyoruz. Fakat 100 Lira gibi bir cezası var. Ödeyip serbest kalıyorlar. Bildiklerini okumaya devam ediyorlar. Bu otoparkın ve diğerlerinin kontrollü bir hale getirilmesi gerekiyor. Güvenlik görevlisi bekletilebilir. Bu durum bizim dışımızda. Ayrıca bu sorun sadece otoparklarla da sınırlı değil. Şehrin birçok noktasında yaşanıyor. Irmak kenarları, okul civarları da aynı şekilde. Bu konuda oldukça şikayet geliyor.?dedi.

OTOPARKLAR KONTROLLÜ HALE GETİRİLSİN
Bütün bu şikayetlerin yanı sıra araç park etme konusunda da sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken vatandaşlar ?Araçlarımızı park etmeye çekiniyoruz. Kontrolsüz olduğu için bazı sürücüler giriş çıkışlarda arabalarımıza sürtüp ya da çarpıp kaçabiliyor. Şehir içinde yapılan yeni düzenlemeyle zaten otoparklar dışında park yeri neredeyse yok gibi. Mecburen araçlarımızı buralara park ediyoruz. Fakat yaşanan sıkıntılar nedeniyle gönlümüz razı gelmiyor.? diyerek otoparkların daha güvenli hale getirilmesini istediler.