Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

GERİ DÖNÜŞ TERMESPOR'A LİDERLİĞİ GETİRDİ: 2-1

GERİ DÖNÜŞ TERMESPOR

Samsun Süper Amatör Küme BAL'e Yükselme Grubu ilk yarı son maçında sahasında 19 Mayıs Belediyespor'u 2-1 mağlup eden Termespor, averajla liderliğe yükseldi.

    Samsun Süper Amatör Küme BAL'e Yükselme Grubu ilk yarı son maçında sahasında 19 Mayıs Belediyespor'u 2-1 mağlup eden Termespor, averajla liderliğe yükseldi.
    Bütün yurtta görülen kar yağışı ve kötü hava şartları sebebiyle, Türkiye 1'inci, 2'inci ve 3'üncü lig maçlarının ertelendiği haftada Termespor, 13 Mart 2022 Pazar günü 19 Mayıs Belediyespor ile karşılaştı. 
    Rahmi Emrah Acar, Metehan Ayaz ve Alperen Kümbet hakem üçlüsünün yönettiği maça Termespor şu kadro ile çıktı: 1.Cem Erdem Erdoğan, 2.Esat Rafet Çavuşoğlu, 3.Oğuzhan Çavuş, 4.Yunus Emre Gürkan, 5.Kenan Kara, 6.Şevket Enes Şensoy, 7.Kadir Çağlar(Kap), 8.İsmail Gökçe, 9.Emre Şimşek, 10.Berke Alazkan, 11.Oğuzcan Alkan.     
Teknik Sorumlu: Civan AYDOĞAN, Antrenör: Nurullah NAS
    Soğuk havaya rağmen maça ilgi beklenenden fazlaydı. Bir bölümü kar yağışı altında oynanan maçta ilk tehlikeli atak Termespor'dan geldi.     
    10.dakikada rakip yarı sahasının ortalarında kazanılan serbest vuruşta, 19 Mayıs Belediyespor kalesinin sağ direk dibinde kafayı vuran Oğuzhan Çavuş topu dışarı attı. İyi bir vuruşun gol olması işten bile değildi.
    14.dakikada rakibin sert şutunu, kaleci Cem iyi yer tutması sayesinde bloke etti.
    32.dakikada Termespor defans oyuncusu uzak mesafeden kaleciye geri pası yaptı. Ancak top kalecinin hayli uzağına gitti. Rakip oyuncu ile kaleci Cem topa birlikte koştu.     Ceza sahası sol köşesinde kaleci, rakip oyuncuyu düşürünce hakem penaltı noktasını gösterdi.     Atışı kullanan Yasin Arslan, Belediyespor'u 1-0 öne geçirdi. Geri pası yaparak gole sebep olan defans oyuncusu belki de, “Topu kaleciye vermek yerine keşke taca atsaymışım daha iyi olacakmış” demiştir herhalde. 
İlk yarıyı Termespor 1-0 geride kapattı. 
    İkinci yarıya başlarken Celal Doğan, 60.dakikada Ömer Keskin, 90+2'de de Ahmet Onur Bayram ve Mertcan Eroğlu oyuna dahil olarak takıma katkı yaptılar. İkinci yarıda kendine gelen Termespor önemli bir geri dönüş yaptı; 50.dakikada İsmail Gökçe ve 86.dakikada da Oğuzhan Çavuş ile iki gol bularak sahadan     2-1 galip ayrıldı. Samsun BŞ Belediyespor'un Yolspor ile 2-2, Hacınabispor'un da 1930 Bafraspor ile 1-1 berabere kalması sonucu Termespor yaptığı bu geri dönüşle 10 puanla ve averajla liderliğe yükseldi. İkinci BŞ Belediyespor'un 10, üçüncü Hacınabispor'un da 9 puanı bulunuyor.
    Maç ve ikinci yarı hakkında görüşlerine başvurduğumuz Teknik Sorumlu Civan Aydoğan, “Teknik ekip ve oyuncular olarak biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Sağolsun, yönetim de takımla yakından ilgileniyor. Şu anda iyi bir yere gelmiş bulunuyoruz. İkinci yarı maçları ile konumumuzu daha ileriye taşımak istiyoruz. Nihai başarı, Terme halkının desteği ile gelecektir. Termeli sporseverleri yanımızda görmek bize güç ve moral veriyor” dedi.
İlgililerden aldığımız bilgiye göre ikinci yarı maçları önümüzdeki Pazar günü başlayacaktır.
                 Hbr: Seyfi GÜNAÇTI