Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

GEZDİLER, GÖRDÜLER VE ´BU SON OLMASIN´ DEDİLER

GEZDİLER, GÖRDÜLER VE  ´BU SON OLMASIN´ DEDİLER

Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri, Ramazan ayı öncesi son gezilerini geçen hafta Samsun´a yaptılar ve farklı yerleri gezdiler.


Gezi Kulübü Danışman Öğretmenleri Seyfi GÜNAÇTI ile Nevin YÜCESAN nezaretinde yapılan geziye değişik sınıflardan 29 öğrenci katıldı.
Öğrenciler ilk olarak; kütüphanesi, halı serili lavabosu, geniş iç mekanı ve morgu ile farklılık gösteren Terme Taşpınar Camisi´ni gezdiler ve İmam Hatip Ali Gümüş´ten bilgiler aldılar. Sonra farklı mimari yapısı ile Samsun Site Camisi´ni gezdiler ve camide incelemelerde bulundular.
Oradan Mater Delorosa Katolik Kilisesi´ne giden öğrenciler, Türkçeyi henüz kavrayamamış olan Rahip Marcello´nun İngilizcesi ile kiliseyi tanımaya çalıştılar. Bu konuda Seyfi Günaçtı´nın yanı sıra 12C sınıfı öğrencisi Gülseren Seçkin çevirisi ile öğrencilere yardımcı oldu. Öğrenciler kilisenin bölümlerinde fotoğraf çekmek ve papazdan daha fazla bilgi almak istedilerse de Sahil Güvenlikteki randevu zamanı gelmişti.
Gezi ekibini Sahil Güvenlik´te, Termeli olan Astsb. Kd. Başçavuş Abdullah ŞEN karşıladı. Bir uzman çavuşun video gösterimli bilgilendirmesinden sonra Deniz Üstğm. Utku, ekibe sahil güvenlik gemisini gezdirdi ve gemi hakkında bilgiler verdi.
Sevgi Parkı´nda piknik usulü öğle yemeğinin yenilmesi, Piazza AVM´nin kısa süreli gezilmesi ve Canik Belediyesi Oyuncak Müzesi´nin görülmesinden sonra öğrenciler Tekkeköy Mağaraları´na geldiler. Burada mağaraların yanı sıra belediyenin yaptırdığı hediyelik eşya satan ahşap evler, yeşillikler içinde piknik alanları ve geçmişe ait insan ve hayvan heykelleri ilgiyle gezildi ve görüldü.
Gezi hakkında görüşlerine başvurduğumuz öğrencilerden Busenur Parlak, ?İlk defa bir kiliseye gittim. Bana çok değişik geldi. Sahil Güvenlik´te de denizcilikle ilgili bilgiler edindim? derken, Emine Yalçın da, ?Bu gezi çok eğitici ve öğreticiydi. Kilisedeki kişiden çok korktum ve kendi dinimizin ne kadar güzel olduğunu bir kere daha anladım? dedi.
10A sınıf öğrencisi Emre Şerbetçi de, ?Hayatımda ilk, belki de son kez bir sahil güvenlik gemisine bindim. Hayatımda ilk kez bir kiliseye gittim ve bir papazla tanıştım. Sahil Güvenlikle ilgili bilgiler edindim. Gezi benim için çok olumluydu? dedi.