Bugün, 29 Mart 2024 Cuma
terme haberleri - terme bilgi gazetesi - terme esnaf odası-

GİRİŞİMCİLER BELGELERİNİ ALDI

GİRİŞİMCİLER BELGELERİNİ ALDI

Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen girişimcilik kursunu başarıyla bitirenlere belgeleri törenle verildi.

Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen girişimcilik kursu, kendi işini kurmak, işini geliştirmek ve yeni iş fikri bulan kişiler için açıldı. Terme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde dört gün süren kursa 60 kişi, ücretsiz olarak katıldı. Kurs sonunda kursiyerle belge Terme Esnaf Sanatkarlar Odasında belge töreni düzenlendi.

Törene, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Ekmekçi, Genç İş Adamları Derneği Başkanı Mustafa Çelebi, Esnaf Kefalet Odası Başkanı Refaettin Danacı ve girişimciler katıldı.

?EĞİTİMLERİMİZ
DEVAM EDECEK?
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine gelen girişimcilik kursu taleplerini değerlendirerek bu kursu açtıklarını ifade eden Terme Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Barış Aktepe ?İnşallah bu sertifikalar kursiyerlerimiz için ticaret ve girişimcilik hayatlarının bir başlangıcı olur. İşletme kurmak kadar işletmenin sürdürülebilirliği de bizim için önemli. Bu kapsamda bu eğitimleri önemsiyoruz. Talep olduğu sürece yeni kurslar açmaya devam edeceğiz? dedi.

?TERME´DE
EN BÜYÜK EKSİK
GİRİŞİMCİLİK RUHU?
Terme´de paradan önce en büyük eksikliğin girişimcilik ruhu olduğunu ifade eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ?Paranız olsa bile girişimci ruhunuz yoksa yeni bir proje için adım atamazsınız. Bu nedenle bu tür girişimler beni her zaman heyecanlandırıyor. Toplumda bir hastalık da var bir heves bir heyecanla başlıyoruz, belgeyi alıyoruz sonra belge evimizde duvar süsü olarak kalıyor. Ben belgelerin hayırlı olmasını diliyor, güzel projelerle ilçeye yeni bir heyecan katılmasını istiyorum.?dedi.

Belediye olarak üzerlerine düşen göreve her zaman hazır olduklarını belirten başkan Kul, yaptığı konuşmada ?En küçük yatırımcıdan, en büyük yatırımcıya kadar belediye imkânları dâhilinde elimizden geleni yapmaya hazırız. Bu ilklerin devamını diliyorum. Umarım yeni projeler meyvelerini verir, girişimci sayısının da artmasını diliyorum. Bayanların ve gençlerin kendi iş yerlerini kurmalarını önemsiyoruz. KOSGEB tarafından sağlanan 150 bin TL destek de iyi bir iş yapmak için iyi bir rakam. İş yapma gayretiniz varsa devletimiz sizi destekliyor demektir. Bireysel olarak yapılan bu girişimcilik çalışmaları topluma ve ülkeye de yansıyacağı için ülkemizin kalkınmasına katkılarda bulunmuş oluyor. Çalışmak ve yatırım yapmak isteyenler için ilçemizde bulunmaz fırsatlar var. Kursa gelerek sertifikalarını alan genç girişimcileri tebrik ediyorum" ifadelerine yer verdi.