Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

GÖKSU TEK´TEN BÜYÜK BAŞARI

GÖKSU TEK´TEN BÜYÜK BAŞARI

2018-2019 Öğretim Yılı sonunda okulunda birinciliği elde eden Fatih Anadolu Lisesi 12B sınıfı öğrencisi Göksu Tek, bu başarısına bir yenisini daha ekleyerek kompozisyon yarışmasında Samsun Birincisi oldu.

Samsun Maarif Hareketi kapsamında ´Türkiye´yi Değiştirecek Hareket Yine Samsun´dan Başlayacak´ temalı yarışmaya ´Ya İstiklal Ya Ölüm´ isimli kompozisyonuyla katılan Göksu Tek, 70´e yakın eser arasında birinciliği elde etme başarısını gösterdi. Böylece ödül olarak konulan kırmızı bisikleti de Terme´ye getirmiş oldu. Göksu Tek, ödülünü İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen´den aldı.
Göksu´nun bu başarısı öğretmenleri ve okul yöneticileri kadar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Yöneticilerini de sevindirdi. Göksu Tek´i yarışmaya götüren Görsel Sanatlar Öğretmeni Elif Gökoğlu, ?Göksu´nun il birincisi olması, bir öğretmeni olarak o anda beni çok mutlu etti. Doğrusu gururlandım. Kendisini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum? dedi.
Bu arada Terme´de yapılan ´Cahit Zarifoğlu Kitap Okuma Yarışması´nda Fatih Anadolu Lisesi´nden iki öğrencinin ilk üçe girmesi, okul yöneticilerini ayrıca sevindirdi. Bu yarışmada 9B sınıfından Hüsne Gül Güler birinci olurken, aynı sınıftan Büşra Alan da ilçe 3´ncüsü oldu.