Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

GÖNÜLLER KUR´ANLA BULUŞTU

GÖNÜLLER KUR´ANLA BULUŞTU

?Gönüller Kur´anla buluşsun. Her evde bir Hafızımız olsun? sloganıyla 20 Mayıs Cumartesi günü Terme Kapalı Spor salonunda İcazet Merasimi Programı gerçekleştirildi.


Terme İlçe Müftülüğü bünyesinde yatılı Kur´an Kurslarından mezun olan 37 hafız için merasim düzenlendi.
Program Termeli vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.
2015 yılında 55 hafız mezun vermiş olan Fatih Erkek Kur´an Kursu bu yıl 12 hafız mezun verdi. Ahmetbey Kız Kuran Kursu ise önceki icazet programında 10 hafizeye taç takarken bu yıl 25 hafizeye taç takarak mezun etti.
Program hafızların okuduğu Kur´an-ı Kerim tilavetleriyle süslenirken programın açılış konuşmasını İlçe müftüsü Recep Apaydın yaptı.
Yeni eğitim sistemine uyarlanmış hafızlık sınıfları sayesinde okula giderken hafızlık yapmanın mümkün olduğuna ve Kur´an Kurslarındaki hafızlık programlarına değinen Apaydın, Termeli hayırseverlerin katkılarıyla ayakta kalan Kur´an Kurslarına yardım edenlere teşekkür etti.
Kur´an Kursları tarafından hazırlanan tanıtım videoları izlendi. Yoğun katılımın olduğu İcazet programında Aşık Kutlu Eğitim Merkezi eğitim görevlisi Dr. İhsan Şenocak da bir konferans verdi.
Şenocak Kur´an-ı Kerim öğretimi ve hafızlık müessesinin öneminden bahsetti.
Kur´an-ı Kerimi doğru anlamanın yolu sadece okumakla değil, tek başına meal okuyarak değil, tefsir okuyarak olacağını vurguladı. Ümmetin Kurtuluşunun Kur´an-ı Kerim ve sahih sünnetle olabileceğini anlattı. Müslüman bir gencin dikkat etmesi gereken hususlardan bahsederken İslamın kızının nasıl giyinmesi gerektiğini de anlattı. En güzel süsün güzel ahlak olduğunu vurgulayan Şenocak, hafız ve hafizeleri tebrik ettikten sonra Terme halkına teşekkür ederek konuşmasına son verdi.
Hafız ve hafizelerin tekbir sesleriyle sahneye çıkıp belgelerini aldığı programda hayırseverlerin katkısıyla her hafıza bir çeyrek altın hediye edildi.
Kur´an Kursu öğreticilerine teşekkür belgesi verilirken Fatih Kur´an Kursu Dernek Başkanı Ahmet Baba ve Ahmetbey Kur´an Kursu Dernek Başkanı Cemal Gün´e teşekkür plaketi takdim edildi.