Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

GÖNÜLLERE HİTAP EDEN KONSER

GÖNÜLLERE HİTAP EDEN KONSER

Terme Amazon Kültür ve Dayanışma Derneği´nin, geleneksel hale gelen ve kültür sanat etkin- likleri kapsamında bu yıl üçüncüsünü düzenlediği yemekli konser programı gönülleri mest etti.

Terme Ulusoy Kompleksi Amazon Balo Salonunda, 21 Nisan Pazar akşamı düzenlenen gecede TRT ses sanatçısı Özlem Üngör Kavadar ile saz sanatçıları Volkan Karaoğlu, Metin Altun, Ertuğrul Güney ile Samsun´dan Erhan Gül sahne aldı.
Tüm masaların dolduğu konser programına, Kaymakam Mehmet Parlak, Terme Eski Belediye Başkanlarından Ahmet Hamdi Yirmibeşoğlu ve Şenol Kul, Hüseyinmescit Eski Belediye Başkanı Hüseyin Alemdar, Evci Eski Belediye Başkanı Mustafa Gökçe, Ak Parti Eski İl Genel Meclis Üyesi Fikret Oy, Ak Parti Eski İlçe Başkanı Adem Erbay, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Yüksel, Terme Amazon Kültür ve Dayanışma Derneği kurucu üyelerinden Hayrettin Şen, Terme Bilgi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Yetkin Karamollaoğlu, Terme Sivil Toplum Kuruluşları, iş adamları, esnaflar, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

?AMACIMIZ TERME´NİN TURİZMİNE KATKI SAĞLAMAK?
Gecenin açılış konuşmasını dernek başkanı İsa Baş yaptı.
Geceye katılımlarından dolayı konuklara teşekkür eden İsa Baş ?Derneğimizin yönetim kuruluyla yaptığımız çalışmalarda, ilçemizin güzelleşmesini, ilçemizde turizmin gelişmesini ve dışarıda tanıtmayı amaçladık. ?Artı değerlerimiz neler olabilir´ misyonuyla yola çıkan derneğimiz, Gölyazı bölgesine düzenlediği Akgöl Simenit Gölü gezilerinde, göllerdeki ulaşımın yetersizliğini gördü. Bunun üzerine 12 kişilik bir tekne yaptırmaya karar verdik. Şuan teknemiz bitmek üzere. Bu tekneyle, gölleri geçerek gölün denizle birleştiği yere varacağız. Oradan yedi kilometrelik sahil yolunu yürüyerek Çoban Yatağı piknik alanına, sonrasında da doğal yaşam alanı, Sülün Yetiştirme Merkezine ulaşacağız. Ayrıca Terme´de tanımakta ve tanıtmakta geç kalınmış tarihi yerlere de geziler düzenleyeceğiz. Garpu Kalesi, Cüneyd-i Bağdad-i gibi yerler bu gezi planı içinde yer alacak.?dedi.
Belediyenin işbirliği ile Miliç limanı mevkiinde Kumsal Kafenin önüne, 250 adet çam fidanı diktiklerini aktaran Baş ?Sahile yeşil bir görünüm kazandırmaktan son derece mutluyuz. Tüm bu çalışmalarımızda Termeli kardeşlerimizin desteklerinin her zaman bizimle olacağına gönülden inanıyoruz?dedi.

TERME, SAKLI KALMIŞ BİR HAZİNE
İsa Baş´ın ardından Terme Kaymakamı Mehmet Parlak da bir konuşma yaptı.
Konuşmasında böyle gecelerin Terme´de daha sık tekrarlanması gerektiğine dikkat çeken kaymakam Parlak, bu gecenin düzenlenmesinde emeği geçen Dernek Başkanı İsa Baş ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.
?Burada birliği, beraberliği, dayanışmayı gördüm.?diyen Parlak ?Bu dernek çok güzel amaçlara vakıf olarak kuruldu. Ama sanki daha yapılacak çok iş var. Yolun başında olduğunuzu düşünüyorum. Başta büyükşehir belediyesi olmak üzere, belediyemiz ve kaymakamlığımız olarak Terme´nin tanıtımına ilişkin elimizden ne geliyorsa yapacağız. Terme özetle, saklı kalmış bir hazine. Bu hazinenin bizler farkında değiliz. Terme´nin tanıtımını yapmak için çalışmalar yapmalıyız. 30 milyonu aşkın araç, Terme karayolundan geçiyor. Sanıyorum Terme´nin kaderi, yol üzerinde olmayı avantaja dönüştürememesidir. Daha doğrusu, insanlar bu ilçede pide yemenin ve çay içmenin ötesine geçememiş. Terme konaklama ve keyifli dakikalar geçirme yönünden eksik kalmış. Terme´de öncelikli çalışmalarımız, ilçenin turizmini geliştirmek, tanıtımını yapmak ve kültürel değerlerini ortaya çıkarmak olacaktır.?dedi.
Terme´de pide ve pilav festivali düzenlenmesi ve bunun geleneksel hale getirilmesi adına eski belediye başkanı Şenol Kul ve mevcut belediye başkanı Ali Kılıç ile de görüşmeler yaptığını aktaran Parlak ?Böylece hem Termeyi tanımayan ve tanımak isteyenlere tanıtmış olur hem de Terme´nin güzelliklerini daha fazla sunmuş oluruz?dedi. Konuşmaların ardından konser programına geçildi.

MÜZİK ŞÖLENİ YAŞANDI
Gecede sahne alan TRT Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı Özlem Üngör Kavadar ve saz arkadaşları geceye katılanlara tam bir müzik şöleni yaşattı. Zaman zaman duygulandıran zaman zaman eğlendiren parçalarıyla sanatçı, gönülleri fethetti.
Ayrıca sahnede, önceden subay olduğunu ve bu dönem içerisinde bir çok silah arkadaşının şehit düştüğü bilgisini paylaşan sanatçı, onlar için bestelediği ?Şehidim? şarkısını da seslendirdi. Üngör Kavadar´ın seslendirdiği bu şarkı, salonda duygu dolu anlar yaşattı.
Terme Amazon Kültür ve Dayanışma Derneği´nin, kendilerini çok iyi ağırladığını belirten sanatçı, ?Sizlerin çok güzel bir gece geçirmesini istiyoruz.?diyerek bir birinden güzel parçaları, dinleyenlerin de istekleri doğrultusunda gece boyunca ardı ardına seslendirdi.
Gecenin sonlarına yakın, dernek başkan ve üyelerini sahneye davet eden sanatçı, onlarla birlikte ?Oy Termeli Termeli,?, ?Türkiyem?, ?Bir Başkadır Benim Memleketim? şarkılarını hep birlikte seslendirdi.
Gecenin sonunda, sanatçı Özlem Üngör Kavadar´a, Kaymakam Mehmet Parlak´a, gazeteci Yetkin Karamollaoğlu´na, Terme eski belediye başkanı Şenol Kul´a, derneğin kurucu başkanı merhum Mustafa Güler´in anısına, ablası Sevim Çiçekoğlu´na dernek tarafından çiçek takdim edildi.

TERME, NADİR BİR YER
Gecenin son konuşmasını, Terme´yi ?Amazon? adıyla marka haline getirmek için çalışmalar yürüten eski belediye başkanı Şenol Kul yaptı.
Terme´nin, bir çok güzelliğin bir arada bulunduğu nadir bir yer olduğunu belirten Kul ?Dünyada, deniz, sulak alan,orman, göl ekosistemleri ayrı ayrı yerlerde bulunabilir. Terme´nin Gölyazı bölgesindeki, Amazon Tabiat Parkının bulunduğu alan, deniz, sulak alan, orman, göl eko sistemlerinin bir arada bulunduğu Terme nadir yerlerdendir. Bu uluslararası bir rapordur. Bölgenin korunarak, gelecek nesillere aktarılması için çalışmalar yapılmalıdır. Bunların hepsinin bir arada bulunduğu Terme´de, amazon parkının daha doğrusu Gölyazıdaki bölgenin, korunarak gelecek nesillere aktarılması oldukça önemlidir. Bizim elimizde böyle bir marka var, hiçbir art niyet aramadan bu markayı Terme´de kullanmalıyız.?dedi.