Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

GÖNÜLLERİ FETHETTİ

GÖNÜLLERİ FETHETTİ

Doktor, yazar, radyo ve televizyon programları yapımcı ve sunucusu Senai Demirci, Terme Kültür Merkezinde Genç Memur-Sen Terme Teşkilatının açılışı için konferans verdi.

Memur-Sen Konfederasyonu Terme Genç Memur-Sen Şubesi açılış ve tanıtım programına konuşmacı olarak katılan Dr. Senai Demirci`nin “Gençlik” konulu söyleşisi 24 Şubat Pazartesi akşamı Belediye Kültür Merkezinde gerçekleşti.
Yalı Mahallesi İmam Hatibi Hasan Şakiroğlu`nun Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Genç Memur-Sen İlçe Başkanı Hüseyin Uysal, Memur-Sen İlçe Başkanı İrfan Albayrak, Genç Memur-Sen İl Başkanı Ali Sarıalioğlu ve Memur Sen İl Başkanı Necdet Güneysu birer konuşma yaptı.

ANILARINDAKİ TERME’Yİ ANLATTI
Dr. Senai Demirci Gençlik konulu söyleşisine Terme`de yaşadığı çocukluk anılarıyla başladı. İlkokul Öğretmeni Ahmet Akbulut`un da programda olması Dr. Senai Demirci`yi öğrencilik yıllarına taşıdı. Anlattığı bir birinden güzel anılar, dinleyicileri mest etti.
Anıların ardından asıl söyleşi konusuna geçen Demirci, insanı “İnsan” ve “Tevbe” sureleri ile işledi. İnsan olmanın çok büyük bir nimet olduğunu, Allah`ın her şeyi insanlar için yarattığını ve yine alıcısının da Allah (cc) olduğunu ayetlerle aktardı. İnsanın Anayasasının Kur`an olduğuna değinen Demirci, Kur`an-ı Kerim`i, Arapçanın yanı sıra mealiyle de okuyup anlamak gerektiğini söyledi.

Dinleyiciler, Terme`nin yetiştirdiği bu güzide evladını onurla ve gururla bağırlarına bastı. Bayanların ilgisinin daha fazla olduğu gözlenen söyleşi, 3 saat boyunca sıkılmadan dikkatlice dinlendi.
Senai Demirci, dinleyicilerden gelen yoğun istek üzerine, kendi yazdığı bir şiiri okuyarak konuşmasını bitirdi.

Demirciye, Genç Memur sen adına başkan Hüseyin Uysal ve vermiş olduğu destek için Bilgi Pınarı Dergisi adına Genel Yayın Yönetmeni Yetkin Karamollaoğlu tarafından plaket takdim edildi.
Kitap satışının da yapıldığı gecede Termeliler Demirci`nin kitaplarına yoğun ilgi gösterdi. Söyleşinin hemen ardından Demirci, okurları için kitapları imzaladı.
Programda Kozluk Belediye Başkanı ve Ak Parti Terme Belediye Başkan Adayı Şenol Kul, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Ali Kılıç, Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Av. Ali Yüksel, MHP Terme Belediye meclis adayı Oğuzhan Duran, terme Ziraat Odası Başkanı Yetkin Karamollaoğlu, Termeli yazarlardan Araştırmacı-Eğitimci Ahmet Sezgin, Yılmaz İmanlık, Seyfi Günaçtı; Bilgi Pınarı Dergisi yazı ailesi ve Termeliler yer aldı.

AKBULUT: GURUR DUYDUM
İlkokul öğretmeni Ahmet Akbulut, “Öğrencim Dr. Senai Demirci Türkiye sınırlarını aşmış, ünü uluslararası alanlara yayılmış bir bilim adamı ve düşünürdür. Dini, perspektif bir çerçeve içerisinde anlatan, yorumlayan büyük bir üstad ve öğretici durumuna gelmiştir. Bu üstün ve nitelikli çalışmalarından dolayı kendisini tebrik ediyor ve sonsuz başarı diliyorum. Termeliler gibi ben de öğretmeni olarak kendisiyle gurur duyuyorum.”dedi.