Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

GÖNÜLLERİN BİRİNCİSİ OLDU

GÖNÜLLERİN BİRİNCİSİ OLDU

Bir ay gibi kısa bir sürede yarışmaya hazırlanan Terme Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü halk oyunları ekibi, profesyonel oyuncular karşısında gösterdikleri müthiş performansla gönüllerin birincisi oldu.

Terme Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü Samsun Yöresi Halk Oyunları Ekibi, Samsun`da gerçekleşen Halk Oyunları Federasyonu yarışmasında 2. Oldu.
Samsun Yaşar Doğu Spor Salonu`nda yapılan yarışmada minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorisinde toplamda 14 ekip birbirinden güzel gösterileriyle yarıştı.

Yarışmaya Terme Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü büyükler kategorisinde Samsun Yöresiyle katılan Terme ekibi, ilçeye il ikinciliği kupasıyla döndü.
Yarışmaya, Samsun ilçeleri arasında merkez ekipleri dışında tek ilçe olarak katılan ekip, yapmış olduğu gösteriyle büyük ilgi ve beğeni topladı.
Birinci olan ekip 89.00 tam puan alırken, Terme Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü ekibi 88. 60 puan alarak birinciliği kıl payı kaçırdı.

GÖZÜMDE BU EKİP İL BİRİNCİSİ
Halk Oyunları Antrenörü Emrah Kuvvet, “Bölgemizden katılan ekibimiz bir aylık gibi kısa bir sürede azimle ve gayretle çalışarak ilçemizi en iyi şekilde temsil etti. Rakibimiz olan Samsun Halk Oyunları ekibi profesyonel ve yıllarını halk oyunlarına vermiş bir ekipti. Oyuncular arasında halk oyunları eğitmeni olarak da görev alan kişiler vardı. Buna rağmen ekibimiz il birinciliğini sadece 0.40 ile kaybetti. Ancak benim gözümde bu ekip il birinciliğini hak etmiştir. Ekibimizde bulunan Öğretmenlerimizden Yasemin Çağırmak, Alev Karadağ, Rukiye Dinç ve Ayşe Erdoğan’a, Bilgi Gazetesi muhabirleri Belma Aykül ve Sinem Ekmekçi’ye, Bankacı Derya Yıldırım’a, öğrenciler, Şeyma Tıngır, Rabia Tıngır, Pelin Çep, Burcu Taşkesen ve Esranur Şahin’e çalışmalarımıza mesailerinden, dershanelerinden vakit ayırarak katıldıkları için hepsine tek tek teşekkür ediyorum.”dedi.

Kuvvet, ayrıca bölgemizin tanıtılmasında sosyal ve kültürel anlamda daha fazla çalışmamız gerektiğini belirterek, “Kamu kurum ve kuruluşların bu faaliyetlere önem ve destek vermeleri, maddi ve manevi anlamda bütün guruplarımıza sahip çıkarak destek olmalarının son derece önemli olduğunu söyledi.
Yarışmaya katılan ekibi, oyuncuların aileleri ve halk oyunlarına gönül vermiş diğer ekip oyuncuları desteklerken Kuvvet, “Bizler, ileçmizin kamu kurum ve kuruluşlarının da manevi desteklerini görmek isterdik.”dedi.
Kuvvet son olarak ekibe maddi ve manevi destek veren Terme Belediyesine, Gençlik Merkezi Müdürü Halil Seyrekli`ye, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne, Ak Parti Terme Belediye Başkan Adayı Şenol Kul`a ve Halk Oyunları öğretmeni Erol Alan`a kendisi ve ekibi adına teşekkür etti.

TRABZON YÖRESİ DE YARIŞACAK
Halk Eğitim Merkezi Trabzon yöresi halk oyunları ekibinin de 2 Mart Pazar günü il birinciliği yarışmasına katılacağını ifade eden Emrah Kuvvet “Sene başından buyana ekibimizle bu yarışmaya hazırlanıyoruz. İnşallah elde ettiğimiz ikinciliğe bir de birincilik ekleyerek ilçemizi bölge yarışmasında temsil ederiz. Herkesi Yaşar Doğu Spor salonunda saat 11.00`de başlayacak yarışmaya davet ediyorum.”dedi. Hbr: Belma Aykül