Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

GRİP SALGINI BİNLERCE KİŞİYİ HASTANELİK ETTİ

GRİP SALGINI  BİNLERCE KİŞİYİ  HASTANELİK ETTİ

Son günlerde ilçemizde başgösteren grip salgını nedeniyle binlerce kişi hastahaneye akın etti.

Edinilen bilgiye göre;yaklaşık 15 gündür günde 300`e yakın hasta grip salgını nedeniyle Terme Devlet Hastanesine akın ediyor.

Acil servisin yoğun bir şekilde çalıştığı ve her yaş grubundan hastanın olduğu belirtildi. Grip salgını için mevsimsel olabileceği ifade edilirken hastaneden “Domuz giribi diyemeyiz. Ancak günlük acil vaka sayımız neredeyse üçe katlandı” açıklaması yapıldı.

BU YIL Kİ VİRÜS
AKILLI VE DİRENÇLİ
Grip virüsünün bu yıl çok akıllı ve dirençli olduğu belirtilen açıklamada “Bu yılki virüs, sürekli dış yapısını değiştirerek insanların sürekli hasta olmasına sebep olmaktadır. İnsan vücudu bir yıl önceki virüsü tanırken bu yıl ki virüsü tanıyamamaktadır. Hava şartlarının çok soğuk olması bu durumu olumsuz yönde etkilemektedir. Normalde insanlar evini havalandırmak için pencerelerini açarlar. Bu dönemlerde ise havaların çok soğuk olması sebebiyle vatandaşlar evi havalandırmıyor. Bu yüzden aynı ortamda bulunan insanlar aynı havayı soludukları için daha kolay hasta oluyorlar.” dedi.

ŞİKAYETLER AYNI
Yapılan açıklamanın devamı şu şekilde: “Grip virüsü nedeniyle, üst solunum yolu enfeksiyonlarının yanı sıra idrar yolları enfeksiyonlarına ve bağırsak rahatsızlıklarına da rastlanıyor. Soğuk algınlığında halsizlik, tüm vücutta yaygın ağrı, üşüme, titreme, öksürük, burun akıntısı, bunların yanında çarpıntı şikayetleri sıklıkla görülebiliyor. Özellikle astım, kronik bronşit, hipertansiyon, diyabet ve kalp yetmezliği gibi kronik hastalıkları olan hastaların daha dikkatli olması gerekiyor. Aynı zamanda küçük çocuklar ve yaşlılar da risk grubuna giriyor.”