Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

GÜNGÖR: TERME BU SEÇİMDE KENDİ KADERİNİ OYLAYACAK

GÜNGÖR: TERME BU SEÇİMDE KENDİ KADERİNİ OYLAYACAK

Samsun`un Terme İlçesinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)Terme Belediye Başkan Adayı Adem Güngör, 25 Kasım 2013 Pazartesi günü Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması yaparak adaylığını açıkladı.

MHP Terme Belediye başkan adayı Adem Güngör 30 Mart 2014 yerel yönetim seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Terme Belediye Başkanı olduğunu açıklayarak konuşmalarına şu şekilde devam etti.

“Konya Selçuk Üniversitesi Tarih Bölümünü bitirdikten sonra Diyarbakır`da göreve başladım. 1995 yılından bu güne kadar Terme’de birçok okulda görev yaptım. Biz öğrencilerimize her zaman vali olmaktan önce adam olmaları gerektiğini öğrettik. Hiçbir zaman makam peşinde olmadım. 22 yıllık görevim süresince birçok yere idareci olma hakkı doğdu fakat kabul etmedim. Peki neden şimdi belediye başkanlığı için adaysınız? diye soracak olursanız birincisi Ülkü Ocakları’nda dava arkadaşlarım var, onlardan bir tanesi beş yıl ocakta görev yaptığım ilçe başkanımız. Bu görev ile alakalı görüştüğümüzde dava arkadaşlarım, ailem sizler bu görevi yapmamız konusunda bizleri ikna ettiniz. Bu teveccüh ve desteğin önünde şunu söylemeliyim ki Terme bir Paris olmuş, Berlin olmuş bir Viyana olmuş değil. İlçe olmanın mutlaka değerini biliyoruz. İllerle yarışmayacağız. İşlerin doğru gitmediğinin farkındayız. Esas noktam okuyan araştıran sabah akşam burada çay içen insanım. Genel siyasetten de haberimiz var. Terme bu seçimde kendi kaderini oylayacak.

YEREL YÖNETİMLER O ŞEHRİN KALBİDİR, HER ŞEYİDİR
Ben bir öğretmenim birçok okulda da görev yaptım. Yerel yönetimler o şehrin kalbidir, her şeyidir. Okulların ihtiyacını karşılayacak bir belediye yok. Çocukları olan veliler bilirler katkı parası sorununu. Biz okullara katkı sağlamak için aday olduk.

Biz bu toplumun hizmetkarı olmak için adayız. Irmak sırtından çıktığımızda denizle buluşan bir çöplüğümüz var. 21. yüzyılda bir şehre yakışmıyor. İstihdam açmak istiyorsanız burayı geri dönüm çerçevesine vatandaşa da sahili açarsınız mesire yeri yaparsınız. Bu defalarca söyledik. Dikkate almadılar biz de bunu yapmak için adayız.

TERME’DE TERMELİ YOK
Terme’de Laz var Çerkez var, Alucralı var, Gürcü var, birçok etnik yapı var fakat Termeli yok. Biz geldiğimizde Termeli ruhunu göstereceğiz. Terme’de bürokrasi yok, nerede onlar. Anasından babasından geliyor tekrar geriye dönüyor. Biz onları geriye göndermeyeceğiz. Biz onları bu ülkeye kazandırmak için adayız.

BİZ TERME’NİN ONURLU VE AYDINLIK YARINLARI İÇİN ADAYIZ
Projelerimizi hazırladık yepyeni bir Terme oluşturacağız. Bunu da denizle buluşan, ana yolları açılmış ana alterleri açılmış bir Terme. Dalgakıranlarla denize desteklenmiş çocuk eğlence alanları, lunaparklar, düğün salonları, denizden Terme’ye gelen yeni bir Terme’yi mutlaka yapacağız. Ama üç sene ama beş sene. Bu bizim uzun projelerimizden. Biz Terme’nin onurlu ve aydınlık yarınları için adayız. Memleketimize birçok proje geldi gidiyor. Filanca fabrikası geldi olmadı gitti. Tekstil , motor fabrikası, cezaevi gelecekti olmadı gitti. MYO`nun binasını yaptık bölüm açamadık. Elimizi yeterince taşın altına koyduk mu? Terme’de marka olması gereken bizim nazarımızda marka olan galericilerimiz var. Birçoğu ile görüştük diğerleriyle de görüşeceğiz. Rıza göstermeleri halinde de kendi istedikleri bir alan oluşturacağız.”dedi.

Güngör, “Bizim Terme halkına borcumuz var ve bu borcumuzu da hizmetimizle ödeyeceğiz. “diyerek vatandaşların tebriklerini kabul etti.
Basın açıklamasına, MHP Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç, MHP İl Başkan Yardımcısı Ayhan Cengiz, MHP İlçe Başkanı Oğuz Pamuk, MHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ferhat Günaydın, MHP Çarşamba Belediye Başkan Adayı İlyas Aydın ile çok sayıda ilçe Başkanı ve teşkilat yöneticisi katıldı.