Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

GÜRCİSTANLI ÜRETİCİLERE PANEL

GÜRCİSTANLI ÜRETİCİLERE PANEL

Gürcistan`da organik fındık üreten çiftçiler, Terme Organik Tarım Üreticileri Birliği`nin davetlisi olarak ilçemizi ziyaret etti. Yirmi kişilik grup, Organik Tarım Üreticileri Birliği`nin kongresini izleyerek ?Organik Tarım Nedir, Neden Organik Tarım?? ko

 BU SEVDA BİR ATEŞ 

Panelde konuşan Terme Organik Tarım Üreticileri Birliği Başkanı Mithat Türkyılmaz, “Terme`de küçük bir köyde başladık organik tarım sevdasına. Bu sevda bir ateş gibi. Her gelen bir odun attı ve ateş büyüdü. Şimdi 300`e yakın organik fındık üretimi yapan üreticimiz var. Çiftçilerimiz, ürünlerinde tabi gübre kullanıyor. Pazarlama sıkıntımız yok. Alman firması Rapunzel`in verdiği destekle ürünlerimizi değerinde satıyoruz. Ayrıca Tarım Bakanlığı, organik fındık üreten çiftçilere dekar başına 70 TL para vermektedir.”dedi.

Panelden sonra Terme`de organik tarım yapan kişilerin bahçeleri gezildi.
Misafirler, “Türkiye gördüğümüz kadarıyla her konuda bizden 50 yıl önde. Gürcistan`ın ağır ağır tarımda iddialı olma yarışına hazırlık içinde olduğunu söylediler. Misafir çiftçilerin Türkiye`ye gelerek Türk çiftçisiyle kaynaşmasını sağlayan

Termeli tarım elçileri İbrahim Özcan, Fahri Özcan ve Ali Kızıldağ`a teşekkür ettiklerini belirterek kendilerine yine Terme`de eşlik eden Faruk ve Mustafa Özcan`a da şükranlarını belirttiler. Türkiye`den çok büyük misafirperverlik gördüklerini söyleyen konuklar “Bize Türkiye`deki insanların farklı anlattılar. Hiç de öyle değilmiş. Cana yakın sevecen insanlar olduklarını gördük. Bu anılarımızı hiçbir zaman unutmayacağız.”dediler.

Daha sonra Terme Ziraat Odası Başkanı Yetkin Karamollaoğlu`nu ziyaret eden misafirler Terme`deki Organik tarım hakkında teknik bilgiler aldı.

Bilgi Gazetesi’ni de de ziyaret eden misafirler, imtiyaz sahibi Dilek Şentürk`e bir iş kadını olarak başarılarından ve misafirperverliğinden dolayı hayranlıklarını dile getirdiler.