Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

HAC KURALARI 2 MART´TA

HAC KURALARI 2 MART´TA

Vatandaşların hasretle beklediği Hac ibadeti için ön kayıtlar tamamlandı. Şimdi gözler heyecanla 2 Mart Çarşamba günü yapılacak olan kuraya çevrildi.

Hac ibadeti için ön kayıtlarını yaptıran hacı adayları 2 Mart´ta yapılacak kura çekimini büyük bir heyecanla beklerken konuyla ilgili Terme İlçe Müftüsü Recep Apaydın şu açıklamayı yaptı:

?Terme halkımız Hac ön kayıtlarına yoğun ilgi göstermiştir. Rabbim kendilerine Hac ibadeti yapmayı da nasip eylesin. Bu yıl sadece Terme´de 1225 vatandaşımız ön kayıt yaptırdı.


Daha önceki yıllardan kaydı bulunan 1685 vatandaşlarımızla beraber Terme´den 2910 hacı adayı kuraya gireceklerdir. Samsun genelinde ise 16526 yeni kayıtla beraber 40486 vatandaşımız kuraya katılacaktır.


Hac kuraları 2 Mart Çarşamba günü saat 11.00´de Diyanet İşleri Başkanlığı konferansa salonunda, bilgisayar ortamında ve basın huzurunda çekilecektir. Bu arada çekilecek kura sonucunda hacca gitmeye hak kazananların kesin kayıt yaptırabilir belgeleriyle ilgili SMS alabilmeleri için sistemde kayıtlı bulunan cep telefon numaralarında değişikliği olanların telefon numaralarını 18 Şubat 2016 tarihine kadar İlçe Müftülüğümüze gelerek güncellemeleri gerekmektedir. Telefon numaraları aynı olan vatandaşlarımızın herhangi bir işlem yapmalarına gerek bulunmamaktadır.


Bu vesile ile Rabbim tüm vatandaşlarımızın kutsal yolculuk uğruna yapacağı çabaları boşa çıkarmasın. Yüce Allah niyetlerini kabul eylesin. Tüm vatandaşları-mızın haccı şimdiden hayırlı, mübarek olsun.?