Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

HACI ADAYLARI DUALARLA UĞURLANDI

HACI ADAYLARI DUALARLA UĞURLANDI

Terme´den 111 hacı adayı, dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla, Terme´den kutsal topraklara hareket edecek 111 hacı adayı için, Müftülük binası önünde 8 Temmuz Pazartesi günü tören düzenledi.
Törene, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, ilçe müftüsü Recep Apaydın, Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, ilçenin kamu ve sivil toplum temsilcileri, din görevlileri, hacı adayları ve çok sayıda davetli katıldı.

?TERME´DEN 111 HACI UĞURLANDI?
Törenin açılış konuşmasını yapan Terme Müftüsü Recep Apaydın ?Terme´den bu yıl 111 kişi hacca gidecek. 2 Milyonun üzerinde kişi ise kura bekliyor. Hacının en güzel hediyesi zemzem ve hurmadır.
Orada yapacağınız en güzel şey ise tavaf ve ibadetlerinizdir. Orada alışverişle kendinizi oyalamayın, ibadetinize odaklanın. İlçemizi temsilen çıktığınız bu yolda Türk insanını örnek teşkil edin.?diyerek hacı adaylarına sağlık ve huzur ile gidip gelmeleri temennisinde bulundu.


?ÜLKEMİZ ADINA DUALARINIZI EKSİK ETMEYİN?
Apaydın´ın ardından konuşma yapan Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç ise her hac döneminde aynı heyecanı hissettiğini söyleyerek hacılardan Türkiye için bol bol dua istedi.
Hacı adayları ile tek tek selamlaşan ellerini öpen ve hayırlı yolculuklar dileyen Kılıç ? Umarım ülkemiz için yapacağınız dualar kabul olur. Çünkü ülkemizin duaya çok ihtiyacı var. Bu nedenle hacı adaylarımız oraya vardıklarında ülkemiz için memleketimiz için Terme´miz için dualarını eksik etmesin. Bu kutsal yolculuktan sağlıklı ve huzurlu bir şekilde dönmenizi, sevdiklerinize kavuşmanızı ve yapacağınız Hac ibadetinin şimdiden makbul olmasını Yüce Allah´tan niyaz ediyorum. Aklınız burada kalmasın aileleriniz bizlere emanet.? dedi.
Duygu dolu anların yaşandığı uğurlama töreninde hacı adaylarının oldukça heyecanlı oldukları ve zaman zaman göz yaşlarını tutamadıkları gözlendi.