Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

HACI ADAYLARINA EĞiTiM SEMiNERi

HACI ADAYLARINA EĞiTiM SEMiNERi

Diyanet İşleri Başkanlığının 2019 Yılı Hac Organizasyonunda, hacı adaylarının daha bilinçli ve bilgili olarak kutsal yolculuğa gitmesi için, Terme Müftülüğü´nce Hac Eğitim Seminerleri düzenledi.

Terme İlçe Müftülüğü, 2019 yılında kutsal topraklara giderek hac görevini yerine getirecek olan vatandaşlar için Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan programı Terme´de uygulamaya başladı.
Terme Müftülüğün´de görev yapan ve daha önce hac ve umre görevlerini yapmış tecrübeli hocalar hacı adaylarına, hac ibadeti hakkında bilgi ve tecrübe paylaşımı yaparak onları kutsal yolculuğa hazırlıyor.
Terme Yeni Camiinde düzenlenen ve 3 gün sürecek seminerle, Termeli hacı adaylarının bu ibadeti sorunsuz ve problemsiz bir şekilde yapmaları amaçlanıyor.
Seminerde hacı adaylarına, Yolculuk öncesi maddi ve manevi hazırlık nasıl olmalıdır? Hac ibadetinin fıkhi boyutu ve hac menası ki nedir? Hacı adaylarının hac yolculuğu öncesi ve esnasında yapması gerekenler gibi bir çok konu aktarılıyor.
Katılım ve ilginin gayet güzel olduğunu ifade eden İlçe Müftüsü Recep Apaydın, herkese teşekkür ederek ?Allah hacı adaylarımızın haccını mebrur sağyini meşkur zenbini mağfur eylesin.?dedi.