Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

HACI BEKTAŞ VELİ HİKÂYE ÖDÜLÜ BAHA RAHMİ ÖZEN´İN

HACI BEKTAŞ VELİ HİKÂYE ÖDÜLÜ BAHA RAHMİ ÖZEN´İN

Baha Rahmi Özen 53. Ulusal, 27. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Hikâye Ödülünü Kılıçdaroğlu´nun Elinden Aldı.

Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri dolayısıyla Nevşehir´de düzenlenen 53. Ulusal, 27. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde yapılan öykü ve şiir yazma yarışmasında ödüller eski ve yeni bakanlar, milletvekilleri ve bürokratlar huzurunda törenle sahiplerine verildi.
Eski Kültür Bakanlarının da katıldığı törene Kültür Bakanı Nabi Avcı, Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili, eski ve yeni Milletvekilleri, Nevşehir Valisi, Nevşehir ve Hacıbektaş Belediye Başkanları, ilçe Kaymakamları, ilçe Belediye Başkanları, Garnizon Komutanı, Bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Samsun´dan yarışmaya katılan Baha Rahmi Özen, Hikâye birincilik ödülünü, Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun elinden alırken Bektaşi kültürü üstüne araştırma ve çalışmalarından dolayı büyük hizmet ödülünü eski Kültür Bakanlarından Alev Coşkun, Kültür ve Turizm Bakanımız Nabi Avcı´nın elinden aldı.
Bugüne kadar 30´un üstünde roman, hikâye ve tiyatro dallında eseri yayınlanan, eserlerinden çoğu devlet kitabı olan, yazdığı eserlerinden dolayı Sanat ve Edebiyat hayatını ödüllerle taçlandıran Terme´mizin gururu Yazar Baha Rami Özen bu ödülüyle sanat hayatının 21. ödülünü aldı.
Özen, bundan önce de başta Cumhurbaşkanı Turgut Özal, Milli Eğitim Bakanı Avni Akyol, Maliye Bakanı Adnan Kahveci, Orman Bakanı Lütfullah Kayalar, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Çanakkale Belediyesi, Kayseri Melikgazi Belediyesi, Zile Belediyesi ve çeşitli kurum ve kuruluşlardan 20 ödül almıştı.