Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

HAFIZLAR HAFIZLAR DİYARINDA YARIŞTI

HAFIZLAR HAFIZLAR DİYARINDA YARIŞTI

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, İmam Hatip Ortaokulları Arası Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması Samsun finali Terme'de yapıldı.

 Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen,  İmam Hatip Ortaokulları Arası Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması Samsun finali, 1 Mart Çarşamba Günü Terme Pazar Cami'nde yapıldı.
Ulviye Kır İmam Hatip Ortaokulu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen programda, Samsun genelinden ortaokul öğrencisi 11 hafız, birincilik için yarıştı. Yarışmada ilçemizi Ulviye Kır İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Muhammed Enes Avşar temsil etti.
Yarışmanın Juri üyeliğini, Terme İlçe Müftüsü Ömer Ergül ( Jüri Başkanı), Aşıkkutlu Eğitim Merkezi  Eğitim Görevlisi Yakup Pulat, İlkadım AİHL Meslek Dersleri öğretmeni Nurettin Yazıcı, Kavak Akşamseddin AİHL öğretmeni Mustafa Kalelioğlu, Terme Müftüğü Vaizi Vahdettin Duran yaptı. 
Yarışmada, Atakum AİHL öğrencisi Eyüp Ensar Öztürk birinci olarak ilimizi bölge yarışmasında temsil etmeye hak kazanırken; Vezirköprü Şehit Müftü İmam Hatip Ortokulu öğrencisi Eyüp Işkın ikinci, Samsun 19 Mayıs İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Yahya Aziz Şaffak da üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere, Ulviye Kır İmam Hatip Ortaokulu tarafından birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye çeyrek altın, diğer katılım sağlayan öğrenci ve sorumlu öğretmenlerine de gram altın hediye edildi. Ayrıca Terme Belediyesi ve İlçe Müftülüğü tarafından öğrencilere kitap seti ile çeşitli hediyeler takdim edildi. 
Belediye Başkanı Ali Kılıç ödül töreninde yaptığı konuşmasında yarışmaya katılan tüm hafız öğrencileri tebrik ederek onları hafızlık eğitimine yönlendiren ailelerine ve yetiştiren hocalarına teşekkür etti. “

BU YARIŞMANIN EV SAHİBİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ 

”Yarışmanın ev sahipliğini yapan Ulviye Kır İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Celal Kurt “İlimiz adına böyle hayırlı bir yarışmanın organizasyonuna ev sahipliği yapmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Terme hafızlar diyarı diye anılıyor. Onun için bu yarışmanın ilçemizde yapılması bizler için ayrı bir öneme sahip. Bugün Kur'anı Kerim'i okumada, anlamada ve ezberlemede yarışan hafızlarımızı dinledik. Bu yarışmanın kaybedeni yok. Benim gözümde hepsi birinci.” dedi.