Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

HAFIZLIKLA TAÇLANDILAR

HAFIZLIKLA TAÇLANDILAR

Terme Ahbetbey Kız Kur`an Kursu mezun olan hafızları için icazet merasimi düzenledi. 24 Haziran Salı günü kursun Konferans Salonu`nda düzenlenen merasimde 10 hafız taç giyerek belge aldı.

Kuranı Kerim ile başlayan açılış programına Samsun İl Müftülüğü`nden Din Hizmetleri Eğitim Şube Müdürü Seyhan Elmacı, eğitim uzmanı hoca hanımlar ve aileler katıldı.
Açılış konuşmasını Seyhan Elmacı yaptı. Elmacı, konuşmasında, “Hafız kimse kuranı baştan sonsa ezberleyendir. Koruyan anlamına gelen hafız, yeryüzünde Kuran`ın koruyucularıdır. Aynı zamanda kalbinde de kuranı koruyan kimselerdir. Bugün 10 gencimiz kuran koruyucusu hıfzını tamamlayarak belge almaya hak kazandı. Onları tebrik ediyorum.”dedi.

KUR`AN-I EZBERLEMEK SONDERECE ÖNEMLİ
“Kalbinde kurandan bir şey bulunmayan kimse, harap olmuş ev gibidir.”hadisini hatırlatarak Kur`an-ı ezberlemenin önemine vurgu yapan Elmacı, hafız olan kızların gönüllerine en büyük hazineyi yükledilerini ve kalplerini saraya çevirdiklerini söyledi.
Peygamberimizin (SAV) `Kur`an-ı baştan sona ezberleyen kimselerin anne babalarına cennette taç giydirilecektir.` müjdesini hatırlatan Elmacı, “Bu, anne ve babalar için çok büyük bir bahtiyarlık. Bu müjdeye nail olabilmek için her ailede en az bir hafızın olması gerekiyor. Allah`ın bu değerli kitabını kalpte muhafaza ederken en önemlisi de onunla amel etmek gerekir. Ayrıca on bir ayın sultanı Ramazan Ayı`nı sultan yapan bu ayda indirilen kuran, bu aylarda daha fazla okunmalı ve hatim edilmelidir.”dedi

Elmacı, son olarak hazırlanan programı beğendiğini dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti. Program, kurs öğrencilerinin okuduğu ilahiler, kasideler, hafızlığın önemini vurgulayan şiirlerle devam ederken herkese duygulu anlar yaşattı.
Taçlarını giyen hafızlar ise anne babalarına hocalarına ve kursa yardım eden hayır sahiplerine her daim dua edeceklerini söylediler. Program sonunda, taç giyen hafızlara tekbirler eşliğinde kına yakma merasimi yapıldı.