Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

HAİN TERÖRİSTLERE KARADENİZ´DE İKİNCİ DARBE

HAİN TERÖRİSTLERE  KARADENİZ´DE İKİNCİ DARBE

Ordu´da tamamen etkisiz hale getirilen, bölücü terör örgütü PKK´nın Karadeniz Açılım Grubuna ikinci darbe Giresun´da vuruldu.

Giresun´un Espiye ilçesine bağlı Ericek Köyü´nde geçtiğimiz Kasım ayında yakalanarak tutuklanan 4 PKK´lı ile birlikte terör örgütünün bölgede yeni eylemler yapma planlarının olduğu ortaya çıktı. Yakalananlardan Gülsüm Kaya´nın Halkların Demokratik Partisi´nin (HDP) Erzincan 2. sıra milletvekili adayı olduğu öğrenilirken, Kaya´nın PKK´nın Karadeniz yapılanmasına yönelik örgüte ?silahlı üye kazandırma´ çalışmaları için bölgeye geldiği ve bölgede iyice köşeye sıkışan PKK´lı grubun iletişimini yeniden sağlamak ve kırsalda bulunan gruplar ile yeniden buluşma sağlamak için görevlendirildiği belirlendi.
Güvenlik uzmanları, PKK´nın Doğu ve Güneydoğu´daki güvenlik güçlerinin moralini bozmak için Karadeniz´e sızmaya çalıştığını, bu bağlamda 1995 yılında Irak´ın Haftanin bölgesinde gerçekleştirdiği 5. Kongre´de aldığı karar gereği, 1997´den itibaren Karadeniz´de eylemlerini başlattığını ifade ediyor.