Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

HAİN PUSU: 3 ŞEHİT

HAİN PUSU: 3 ŞEHİT

Niğde`nin Ulukışla İlçesi`nde otoyolda yol kontrolü yapan jandarmaların üzerine uzun namlulu silahlarla bir kamyonetten ateş açıldı. Saldırıda 2 asker ve 1 polis memuru şehit oldu, 1 kamyon sürücüsü hayatını kaybetti. 2`si asker 4 yaralı var.

NİĞDE’nin Ulukışla İlçesi’nde silahlı bir grup, otoyolda sürücüsünü öldürüp gasp ettikleri kamyoneti durdurmak isteyen polis ve askerle çatıştı. Çatışmada 1 astsubay, 1 polis memuru şehit olurken, 5 asker de yaralandı. Saldırganlardan 2’si yaralı arkadaşlarını tedavi ettirmek üzere gittikleri Eminlik 112 Sağlık İstasyonu’nda kıstırılarak yakalandı.
 
Saldırı Ulukışla- Adana otoyolu 7’nci tünel çıkışı Gedelli viyadüğünde saat 11.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, otoyolun Gedelli Viyadüğü tünel çıkışında bir grup silahlı saldırgan, durdurdukları 55 K 0988 plakalı kamyonetin sürücüsünü öldürüp gasp etti.
 
Saldırganlar Ulukışla yönünde giderken, görgü tanıkları, olayla ilgili polise ihbarda bulundu. En yakın bölgedeki polis ve jandarma timleri, otoyolda önlem alarak saldırganların bulunduğu kamyoneti takibe aldı. İddiaya göre, Gedelli viyadüğünde kamyonet durdurulmak istenince, çatışma çıktı.