Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

HAKİM VE SAVCILARA HÜZÜNLÜ VEDA

HAKİM VE SAVCILARA HÜZÜNLÜ VEDA

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu yaz kararnamesi ile atamaları çıkan hakim ve savcılara veda gecesi düzenlendi.

İlçemizde, 2016 yılından beri Terme Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yürüten Muhammed Yasin Başbay ile 2014 yılından beri Terme Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Aydın Tuncay ve Terme Hâkimi olarak görev yapan Yasin Yıldız, Terme Ulusoy Tesislerinde düzenlenen veda gecesiyle yeni görev yerlerine uğurlandılar.
Adliye personellerinin katılımı ile gerçekleşen gecede duygulu anlar yaşandı.

HEM SEVİNÇ HEM DE HÜZÜN İÇİNDEYİM
Gecenin ilk veda konuşmasını 2018 yaz kararnamesi ile Artvin Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanan Muhammed Yasin Başbay yaptı.
Cumhuriyet Başsavcısı Başbay, ?Şahsım adına bu durumdan dolayı hem sevinç hem de hüzün içindeyim. Siz değerli insanlarla iki yıldır görev yaptık. Bu görev süremizde kırdıysam haklarınızı helal edin. Bizden yana da helal olsun. Bundan sonra görev alacağım Artvin´de inşallah buradaki gibi görevimizi başarılı bir şekilde sürdürürüz. Tayini çıkan diğer arkadaşlarımıza da görevinde başarılar diliyorum.?dedi.
Konuşmasının ardından Cumhuriyet Başsavcısı Başbay´a, bugüne kadar yürüttüğü başarılı ve özverili çalışmalarından dolayı hazırlanan plaketi Cumhuriyet Savcısı Yakup Ocak takdim etti.

ZAMAN HIZLI GEÇMİŞ
Gecenin ikinci konuşmasını Hakim ve Savcılar Kurulu yaz kararnamesi ile Mersin Cumhuriyet Savcısı olarak atan Aydın Tuncay yaptı.
?Buraya geldiğimde zaman nasıl geçer diye düşünüyordum fakat geriye baktığımda zaman hızlı geçmiş? diyerek sözlerine başlayan Cumhuriyet Savcısı Tuncay ?Yaklaşık dört yıl birlikte çalıştık. Yaptığım iş zarfında kalbini kırdığımız arkadaşımız var mı bilemiyorum. Kırdıysak haklarını helal etsinler. Ben de hakkımı helal ediyorum. Terme´yi çok sevdim. Fakat bu doğanın kaçınılmazı. Buradaki görevimizin sonuna geldik. Benim gibi tayini çıkan diğer arkadaşlarımıza da yeni görev yerlerinde başarılar diliyorum.?dedi.
Yürüttüğü başarılı hizmetlerden ötürü Cumhuriyet Savcısı Tuncay´ın plaketini de Cumhuriyet Savcısı Cansu Seyfikli takdim etti.

MESLEKİ VE AİLEVİ AÇIDAN ÇOK CİDDİ KAZANIMLARIM OLDU
Gecenin son konuşmasını ise Hakim ve Savcılar Kurulu yaz kararnamesi ile İstanbul Adalar Hakimi olarak atanan Yasin Yıldız yaptı.
Hakim Yasin Yıldız da konuşmasında ?Terme´deki görevime 2014´te başladım. Burada bulunduğum süre içerisinde mesleki açıdan ve ailevi olarak çok ciddi kazanımlarım oldu. Terme, mesleki olarak kendimi yetiştirmeye müsait bir yerdi. Adliye personelimizle her zaman uyum içerisinde çalıştık.
Baki olan bu kubbede hoş bir seda bırakmaktı. Bizler de burada bulunduğumuz dört yıl içinde hoş bir seda bırakmak için gayret ettik. İnşallah atandığımız yerde de hoş bir seda bırakmak için uğraşacağız. Ailevi olarak da burada bulunduğum süre içerisinde evlendim. Kızım oldu. Eşimin ilk görev yeri burası oldu. Bu anlamda da aile olarak çok mutlu olduğumuz bir yerdir Terme. Gönül isterdiki daha fazla çalışalım, daha fazla kalalım. Ama mesleğimizin kaderi bu. Ayrılık zamanı geldi.?diyerek herkesten helallik istedi.
Hakim Yıldız´ın plaketini, meslektaşı Hakim Mehmet Kurt takdim etti.
Anıların anlatıldığı, sıcak sohbet havasında geçen gece, müzikli eğlencenin ardından hatıra fotoğrafı ile sona erdi.