Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

HALK EĞİTİM´DE BUDAMA-AŞILAMA KURSU

HALK EĞİTİM´DE BUDAMA-AŞILAMA KURSU

Terme Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde başlayan meyve ağaçlarında ve fındıkta budama, aşılama ve gübreleme kursları devam ediyor.

Terme Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde başlayan meyve ağaçlarında ve fındıkta budama, aşılama ve gübreleme kursu haftada iki gün olarak devam etmektedir.

Terme İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personellerinden Ziraat Mühendisi Ferhat Sezgin tarafından verilen 88 saatlik modül programlı kursta kursiyerler, 8.3.2016 tarihinde ilçemiz eski esnaflarından Arif Kütükçü´nün bahçesinde meyve ağaçları üzerinde uygulamalı budama da yapmışlardır.
İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tuncay Demir: ?Üreticilerin istemeleri halinde köy/mahallelere gidilerek de uygulamalı budama, aşılama ve gübreleme kursları verilebilecektir. Zirai her konuda teknik destek sağlanması hususunda çiftçinin yanındayız.? dedi.

Kurs öğreticisi ve Ziraat Mühendisi Ferhat Sezgin ise: ?30 kursiyerin kayıtlı olduğu kursta uygulamalı budama kursları elma, armut, erik, ayva, şeftali gibi normal klasik meyve ağaçları ile bodur elmalarda ayrıca kivi ve fındıkta devam edecektir. Gübreleme, budama-aşılama konularında önemli bir eksikliği telafi yolunda Terme tarımına cüzi de olsa bir katkımız olursa kendimi mutlu sayacağım.? dedi.