Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

HALK EĞİTİM´DE MOTİVASYON SEMİNERİ

HALK EĞİTİM´DE MOTİVASYON SEMİNERİ

Eğitimci-Yazar Ahmet Sezgin, 6 Ocak 2017 Cuma günü Halk Eğitimi Merkezi´nde Destekleme ve Yetiştirme Kursu´nda Üniversite sınavlarına hazırlanan mezun öğrencilere yönelik ?sınavlara bilinçli hazırlık ve motivasyon?la ilgili bir seminer verdi.

Öğrenci ve öğretmenlerin büyük bir dikkatle dinlediği seminerde M.Akif Ersoy Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ahmet Sezgin şöyle dedi: ?Sevgili gençler, başarının sırrı çok çalışmak değil; planlı, verimli, azimli ve sabırlı çalışmaktır. Önce kendinizi, yeteneklerinizi iyi tanımalısınız. Sonra hayatın anlamıyla ilgili büyük bir amacınız, ülkünüz olmalı. O ülkü ve sevdanızla ilgili, yetenekleriniz doğrultusunda bir meslek seçmelisiniz.Sonra da o yönde planlı, verimli, istekli çalışmalısınız.

Sınava tekrar hazırlanan gençler olarak siz, bu süreçte aile ve çevre baskısını fazla hissediyorsunuz. Hobilerinize yer vermeden, ruhi, bedeni ve sosyal ihtiyaçlarınızı gidermeden robot gibi ders çalışmanız size fayda yerine zarar verir.Ya hemen bunalıp ders çalışmaktan bıkarsınız ya da aşırı kaygı ve stresle baş edemezsiniz. Dengeli, istekli, bilinçli, planlı, gücünüz kadar çalışın. Üniversiteyi kazanamaktan mı, Allah´ın rızasını kaybetmekten mi daha çok korkuyorsunuz? Üniversiteyi kazanmak veya kaybetmek her şey değil ki. Bu sınavlar sizin zekanızı da ölçmüyor kişiliğinizi de. Aslında sınav içinde sınav oluyorsunuz. Rızık endişesi içinde olmadan elinizden ve yüreğinizden gelenin en iyisini yaptıktan sonra Allah´a tevekkül edin, dua edin. Allah yardım edecektir size. Ama çalıştıktan sonra namaz kılarak sabrederek dua etmeliyiz.

Ülkemizde artık her ilde en az bir üniversite var. Hepinizin kazanabileceği program, bölüm de var ama asıl önemli olan bu değil ki. Memleketin inançlı, ahlaklı, vatansever, çalışkan insanlara çok ihtiyacı var. Meslekler, büyük işler sizi bekliyor. Atama matama derdini bırakın, popüler mesleklerin peşine düşmeyin. Hayallerinizin, yeteneklerinizin peşine düşün, kendinizi çok yönlü yetiştirmeye çalışın Çünkü siz ?Asım´ın nesli?siniz. Kazanan sizler olacaksınız inşallah. Burada derslerine girdiğim eski öğrencilerimle tekrar görüşmek, bu seminerimizi çok daha anlamlı kıldı benim için. Bir buçuk saat beni çok dikkat ve ilgiyle dinlediniz. Bundan çok memnun oldum. Sizleri yürekten tebrik ediyorum.? dedi.

Terme Halk Eğitim Merkezi Mezunlara Yönelik Destekleme ve Yetiştirme Kursları Müdür Yardımcısı Hüseyin Uysal ise seminer sonunda yaptığı konuşmada: "Destekleme ve Yetiştirme kurslarındaki en temel hedefimiz, devlet disiplini içerisinde devlet imkanları ile sınavlara hazırlık kurslarının en az özel eğitim kursları kadar iyi olabileceğini ispatlamak istiyoruz. Öğrencilerimizi kaliteli ve deneyimli öğretmenlerimizle, güvenilir kaynaklarla sınava hazırlarken onları zihinsel ve ruhsal olarak da sınavlara, hayata hazırlamaya çalışıyoruz.

Uzun yıllar dershanecilik yapmış olan Eğitimci-Yazar Ahmet Sezgin Hocamıza öğrencilerimize verdiği bu moral ve motivasyon seminerinden dolayı şahsım ve kurumumuz adına çok teşekkür ediyorum. Üniversite hazırlık kursumuza devam eden 122 öğrencimiz, bugün bu çok değerli seminerden sonra çok şey kazandı, çok rahatladı. Muhterem Ahmet Hocam, bu seminerlerini değerli öğrencilerimize 15 günde bir vermeye devam edecektir inşallah.? dedi.