Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

HALK KONUNUN CiDDiYETiNi BiLMELi

HALK  KONUNUN CiDDiYETiNi BiLMELi

Terme Çevre platformu Başkanı Zekai Altunpala ve üyeler Ziraat Odası Başkanı Yetkin Karamollaoğlu`nu ziyaret ederek ilçede kurulması planlanan Termik Santraline karşı fikir alış verişinde bulundular.

Terme Çevre Platformu üyeleri santrale karşı neler yapılması gerektiğini konusunda görüşlerini belirterek en önemlisinin ise halkın santrallerin zararlarının ciddiyetinin bilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Konu hakkında görüşlerini aktaran üyeler, 21 Ekim Salı günü yapılan panelin değerlendirmesini yaptı. TERÇEP üyeleri ve Ziraat Odası Başkanı Yetkin Karamollaoğlu gelecek dönem de panelistlerin için de Termelilerin de olması gerektiğini vurgulayarak Terme ağırlıklı olursa toplum daha iyi bilgilendirilmiş olacağı belirtildi. Panele katılan misafirlere teşekkür ettiler.

Toplantının değerlendirmesini yapan Terme Çevre Platformu Başkanı Zekai Altunpala, “Sinop Gerze`den gelecek olan misafirlerin köylerde yapılacak ilk toplantıya vatandaşların katılmalarını sağlayarak toplu köyler tespit edilip, ayrıca bayanların katılımı sağlayarak beyaz çemberli olarak tanıtımı yapılacak. Toplantılarda halka üniteler halinde fabrikanın getireceği felaket tablosu işlenmiş mini kitapçıklar dağıtılarak kısa zamanda santralin zararları vatandaş anlatılarak bilgilendirilecek.”dedi.

Konuyla ilgili olarak Ziraat Odası Başkanı Yetkin Karamollaoğlu, her zaman TERÇEP`in yanlarında olacaklarını ve maddi - manevi olarak destek vereceklerini belirterek “Toplantılar için odamızın salonun bu tür çalışmalara açıktır.”diyerek santrallere karşı birlik mesajı verdi.