Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

HALK OYUNLARI GECESİ GÖZ DOLDURDU

HALK OYUNLARI GECESİ GÖZ DOLDURDU

Geleneksel olarak dördüncüsü düzenlenen "Anadoludan İzler -4 Türkü ve Halk Oyunları Gecesi"  Terme Spor salonunda yapıldı.

    TERHOY Terme Halk Oyunları Ahmet Ersoy İlkokulu Gençlik ve Spor Kulübü, Geleneksel olarak dördüncüsünü düzenlediği  "Anadoludan İzler -4 Türkü ve Halk Oyunları Gecesi"  Terme Spor salonunda yapıldı.
    Terme Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü katkılarıyla Terme Gençlik ve Spor Kulübünde açılan Halk Oyunları Kurslarında yetişen 250 öğrenci ülkemizin değişik yörelerine ait oyunları öğrenerek kültürümüzün değerlerini gelecek kuşaklara aktarma elçiliğinde ilk adımı attı. 
    3 Haziran Cuma günü düzenlenen Anadoludan İzler-4 Türkü ve Halk Oyunları Gecesinde 150 oyuncu, 6 antrenör,16 teknik ekiple birlikte sahnede toplam 172 kişi görev aldı.
    Kırklareli Yöresi- Gençler Grubu, Karma Yöre-Hobi Grubu (Anadolu'nun çeşitli yörelerinden derlenen oyunlar), Afyon Dinar Yöresi- Gençler Grubu, Samsun Yöresi-Minikler Grubu, Azeri Kafkas Yöresi(Gavallı)-Gençler Grubu, Kuzey Kafkas Yöresi- Gençler Grubu, Artvin Yöresi-Yıldızlar Grubu, Trabzon Yöresi (İcra Grubu) tarafından sergilenen çeşitli gösteriler vatandaşlar tarafından beğeniyle izlendi.

    Okul ve Kulüp Başkanı Münir Yüksel, “Zor dönemlerden geçerek  fedakarca çalışarak büyük bir organizasyonu daha geride bıraktık. Yeri geldi güldük, yeri geldi hep beraber üzüldük ve yorulduk. Her şeye rağmen ekip ruhuyla “ANADOLU'DAN İZLER 4” gecemizi öğrenci, değerli velilerimiz ve siz izleyicilerimiz ile kazasız belasız mutlu bir şekilde tamamlamayı başardık. Başta hocalarımız olmak üzere Erol Alan ve Suna Alan'a, Antrenörümüz Eda Yılmaz'a, Yardımcı Antrenörlerimiz Hümeyra Şana ve Yusuf Can Semiz'e, Kuzey Kafkas Antrenörümüz Sali Aslan'a, hiçbir fedakarlıktan kaçımmayan, her şartta yanımızda olan sevgili  öğrencelilerimize ve kıymetli ailelerine, gecemizde emeği geçen Terme İlçe Kaymakamımız Metin Maytalman’a, Terme Belediye Başkanımız Av. Ali Kılıç’a değerli ekibine, Terme İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İsmail Rahman Köse’ye, Terme Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Halil Seyrekli ‘ye ve değerli ekibine, Terme Halk Eğitim Merkezi  Müdürü Halil İbrahim Kılıçaslan’a, Samsun İlkadım Halkoyunları ekibinden gelen fotoğraf ve görüntü sorumlusu Necip Değerli , İkram Erdemir’e Terme Öğretmenevi Müdürlüğüne, Çay Mahallesi Muhtarı Sabri Ergen’e, Oral Ticaret A.Ş.'ye, Terme Martı Pastanesi'ne, Zorsam Grup Ltd. Şti.'ne, Elay Ticarete, Desen Tabelaya ve kıymetli Emniyet Güçlerimize, kulübümüz yönetim kurulu üyelerine teşekkürlerimizi sunuyorum”dedi. 
    “Halk oyunları bir bakış, bir duruş, bir gülüş, ağır ama anlamlı bir kımıldanma, mutlulukla hareketli bir sıçrama, coşkuyla sesleniş, derin bir hüzünle susuştur.”diyen Halk oyunları usta öğreticisi Erol Alan da konuyla ilgili açıklamasında “Anadolu insanı davulun sesini , yüreğinin çırpıntısında duyar. Zurnanın nağmesini gönlünün sesiyle birleştirir. Coşar, eğlenir, eğlendirir. Harman yerinde bereket, şükür duasıdır. Halk Oyunları. Düğünlerde gelinin ağıtı, güveyin heyecanıdır. Bir başkadır halk oyunlarımız.” sözlerine yer verdi.
    Geceye Belediye Başkanı Ali Kılıç, Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Rahman Köse, Ahmet Ersoy İlkokulu Müdürü Münir Yüksel, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri,iöğretmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda davetli katıldı.
    Gösterileri hayranlıkla izlediğini ifade eden Başkan Kılıç “Farklı güzelliklerle bizlere muhteşem bir performans sergileyen çocuklarımızı ve eğitmenlerini kutluyoruz.”açıklamasında bulundu. Hbr: Berkan KARAPIÇAK